banner359

öğrenci belgelerini yaktılar

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ), sözde Ermeni soykırımı anmasına katıldıkları için haklarında soruşturma açılan 40 öğrenci, rektörlük binası önünde öğrenci belgelerini yakarak eylem yaptı.İTÜ’de 24 Nisan’da düzenlenen...

25 Haziran 2015 Perşembe 15:06
öğrenci belgelerini yaktılar
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ), sözde Ermeni soykırımı anmasına katıldıkları için haklarında soruşturma açılan 40 öğrenci, rektörlük binası önünde öğrenci belgelerini yakarak eylem yaptı.
İTÜ’de 24 Nisan’da düzenlenen sözde Ermeni soykırımı anmasına katıldıkları için haklarında soruşturma açılan 40 öğrenci ve beraberindekiler açılan soruşturmaları protesto etti. HDP İstanbul Milletvekilleri Sezai Temelli, Garo Paylan ve Beyza Üstün’ün de katıldığı eylemde rektörlük binası önünde toplanan grup, ellerinde döviz, pankart ve flamalarla bir süre slogan attı. Sloganların ardından basın açıklamasını yapan İTÜ Öğrenci Temsilcisi ve kendisine soruşturma açılan Çağla Karakaş, “Geçtiğimiz günlerde İTÜ Rektörlüğü olayla ilgili 40 öğrenciye soruşturma açtı. Üstelik soruşturma açılan öğrenciler arasında saldırıya uğrayan öğrencilerle beraber olay günü şehir dışında olan ve o gün okula uğramayan öğrencilerde vardı. Bu durum açılan soruşturmaların ne kadar planlı olduğunu ve neyi amaçladığını gözler önüne sermektedir. Bizler İTÜ’lü öğrenciler olarak bu baskıcı uygulamalara asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.
HDP İstanbul Milletvekili Feyza Üstün de, “Akademiler binalarla sınır değildir. Burada yaşayan herkes özgür olarak eğitim hakkına sahiptir hem de kendinin söyleyeceği her sözü de burada söyler. Burası özgür alanlardır. Yöneticiler de, bu özgürlükleri korumak için yönetime gelirler. Baskılamak, soruşturmak ve polisiye uygulamak için gelmezler. Burası araştırma, eğitim ve birlikte özgürce yaşanan alanlardır” diye konuştu.
Açıklamaların ardından İTÜ’de soruşturma açılan öğrenciler, öğrenci belgeleri yakarak soruşturmaları protesto etti. Ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<