banner359

(Özel Haber) İnegöl’de Suçlarda Büyük Düşüş

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, 2015 yılında ilçede suç oranlarının yüzde 8 düştüğünü, bunda MOBESE’nin büyük katkısı olduğunu söyledi.Başsavcı Osman Köse, geçen sene savcılık olarak 11 bin 1 soruşturma yürüttüklerini...

11 Ocak 2016 Pazartesi 11:14
(Özel Haber) İnegöl’de Suçlarda Büyük Düşüş
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, 2015 yılında ilçede suç oranlarının yüzde 8 düştüğünü, bunda MOBESE’nin büyük katkısı olduğunu söyledi.
Başsavcı Osman Köse, geçen sene savcılık olarak 11 bin 1 soruşturma yürüttüklerini belirterek, "2014 yılı sonu itibariyle ise bu rakam 11 bin 840 olarak gerçekleşmişti. Dolayısıyla 2 yıl arasında bu verileri karşılaştırdığımız da, yaklaşık yüzde 8 oranında suçlarda bir azalma olduğu ortaya çıkıyor. Suç oranının düşmesi bizi sevindiriyor. Geçmiş yıllarda ise genelde yüzde 8 ila 10 arasında suç oranlarında artış olurdu. İlk defa düşüş oldu” dedi.
Soruşturma sayısının düşmesinin sebeplerinden de bahseden Köse, “Bu oranın düşüşünü iş kazalarının azalmasına bağlıyorum. İş güvenliği yasasının uygulanması, işverenlerin güvenlik ve sağlıkla alakalı almış oldukları tedbirler, aynı zamanda Çalışma Bakanlığı’nın bunları daha sıkı takip etmesi bunda etkili oldu. Yine ilçemizde MOBESE sisteminin faaliyete geçmesiyle suça meyilli kişilerin yakalanma korkusu olmasının da bunda tesiri var. Geçen yıla göre 850 civarında daha az soruşturma yapıldı. Bu durum bizi sevindiriyor. Umarım gelecek yıllarda da bu düşüş devam eder” diye konuştu.
3 BİN 186 CEZA DAVASI AÇILDI
Mahkeme verilerini de aktaran Başsavcı Osman Köse, “Mahkeme verilerine bakıldığında artma yok. Savcılığımızın 2015 yılı içerisinde ceza mahkemelerine açmış olduğu toplam dava sayılarına bakacak olursak, Asliye Ceza Mahkemes’ne 2 bin 999, Ağır Ceza Mahkemesi’ne ise 187 olmak üzere 3 bin 186 ceza davası açıldı. 2014 yılında ise bu rakam 3 bin 53 olarak gerçekleşmişti” şeklinde konuştu.
HIRSIZLIK BAŞI ÇEKİYOR
İnegöl’de suç istatistiklerini de değerlendiren Başsavcı Köse, “İnegöl’de ilk sırayı hırsızlık, ikinci sırayı ise yaralama olayları alıyor. Uyuşturucu ticareti ve kullanımında kısmi bir düşme var. Biz isteriz ki uyuşturucu olayları sıfıra düşsün. Hiçbir gencimiz, hiçbir vatandaşımız uyuşturucu kullanmasın. İnşallah uyuşturucu ticareti ve kullanma hızının artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Bunun düşmesine kolluk kuvvetlerimizin yaptığı operasyonların faydası oldu. Operasyonlar yapıp bu işin ticaretini yakaladığınız da piyasa da durgunluk oluyor, ama bir müddet sonra başka yerlerden gelen başka kişiler o boşluğu doldurmaya çalışıyor. İnşallah önümüzdeki yıl MOBESE’nin kurulu olduğu noktaların sayısı artar. Soruşturmaların delillenmesi noktasında MOBESE’nin ciddi faydası var. Ana yollar üzerinde olan trafik kazalarında MOBESE’nin faydası var” şeklinde konuştu.
İnfaz rakamlarını da açıklayan Köse, “2015 yılı sonu itibariyle toplam 3 bin 368 dosya mahkemelerce infaz olarak sonuçlanmıştır. Hapis cezası ya da para cezası uygulanıyor. 2014’ten devredilen 4 bin 581 infaz kararı var. Toplam 7 bin 949 infaz dosyasına işlem yaptık” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<