banner359

Piknik ateşi ormanlık alanı yaktı

Denizli’de Tekkeköy Mahallesi yakınlarında çıkan yangında 3 hektarlık alan yandı. Rüzgarın etkisiyle büyük bir alana yayılan yangın, güçlükle kontrol altına alındı. Yangın öğle saatlerinde Pamukkale ilçesinin Tekkeköy Mahallesi...

02 Şubat 2015 Pazartesi 15:51
Piknik ateşi ormanlık alanı yaktı
Denizli’de Tekkeköy Mahallesi yakınlarında çıkan yangında 3 hektarlık alan yandı. Rüzgarın etkisiyle büyük bir alana yayılan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.
Yangın öğle saatlerinde Pamukkale ilçesinin Tekkeköy Mahallesi Değirmen mevkinde çıktı. Piknik yapan gençlerin yaktığı ateşten çıktığı tahmin edilen yangın, şiddetli lodosun etkisiyle bir anda büyük bir alana yayıldı. Yangını gören vatandaşlar durumu Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine bildirdi.
Yangın yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangının dere yatağı bölgesinde olması nedeniyle bir süre müdahale edemedi. Şiddetli lodos nedeniyle helikopterli müdahalenin de yapılamadığı yangın, yayılmaya devam etti.
Yangını gören vatandaşlardan bazıları yangının fotoğrafları çekerken, yangının piknik ateşinden çıktığını tahmin ettiğini belirten Mustafa Demir isimli vatandaş ise, "Dumanı gördük. İtfaiyeyi aradık. Büyük bir yangın. Rüzgar çok olduğu için yangını büyütüyor. Yangın ekiplerin müdahale edeceği bölgede değil" dedi.
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ise, yangına 5 ayrı ekiple müdahale ettiklerini belirterek, büyük ölçüde kontrol altına alındığı kaydetti.
Yangının çıktığı bölgelerdeki evlerde yaşayanlar durumu endişeli gözlerle izlerken, 3 hektara yakın alanın yandığı öğrenildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<