banner359

Pkk şantiye Bastı

Muş’ta 3 ayrı şantiyeyi basarak iş makinelerini yakan PKK’lılar, köy korucularının da silahlarına el koydu. Muş Valisi Vedat Büyükersoy tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Akpınar köyünde yapımı devam eden Jandarma...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 12:28
Pkk şantiye Bastı
Muş’ta 3 ayrı şantiyeyi basarak iş makinelerini yakan PKK’lılar, köy korucularının da silahlarına el koydu.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Akpınar köyünde yapımı devam eden Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelen 6 kişilik silahlı PKK üyesi, inşaattaki 5 köy korucusu ile 1 çalışanı etkisiz hale getirdikten sonra, koruculara ait 2 adet binek aracı yaktı. İnşaatı da patlayıcı maddeyle havaya uçuran PKK’lılar, ayrıca köy korucularının kalaşnikof marka silahlarına ve cep telefonlarına el koyarak bölgeden uzaklaştı.

BARAJ İNŞAATINI BASTILAR
Açıklamada, yine Dumlusu ve Akpınar köyü arasında yapımı devam eden Alparslan 2 Barajı’na ait Akkonak köyü arazilerinde yer alan taş ocağına gelen silahlı 8 PKK mensubu, burada 4 işçiyi etkisiz hale getirdikten sonra şantiyeye ait 3 kamyon, 1 ekskavatör ve 1 binek aracı yaktıktan sonra bölgeden ayrıldığı belirtildi.

İŞÇİLERİ KONTEYNERE KİLİTLEDİLER
Öte yandan, Varto ilçesine bağlı Sağlıcak köyünde yapımı devam eden bir HES inşaatını basan 3 PKK mensubu, buradaki 12 işçinin cep telefonlarına el koyarak, işçileri ofis olarak kullanılan konteynere kilitledi. Burada 3 adet iş makinesini yakan PKK’lılar, daha sonra bölgeden uzaklaşırken, konteynere kilitlenen işçiler ise yaklaşık 6 saat sonra kapıyı kırarak kurtulmayı başardı.

DEHŞET ANLARINI ANLATTI
Akpınar köyündeki karakol inşaatında bekçilik yapan Abdullah Duran ise gazetecilere baskın anını anlattı. Gece korucularla birlikte inşaatta oturduklarını ifade eden Abdullah Duran, "Aniden etrafımızı sardılar ve bizi yere yatırdılar. Yerden kalkmamıza izin vermiyorlardı, kalkmak istediğimiz zaman bizi darp ediyorlardı. Daha sonra inşaatı havaya uçurdular ve 2 adet aracı yaktılar. Daha sonra bizi inşaatın ilerisindeki dağın eteğine kadar götürdüler ve bizi burada serbest bıraktılar” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<