banner359

‘pkk’ Tehdidi Ile Dolandırdılar

Adana’da, telefonla aradıkları yaşlı adama kendilerini hakim, savcı ve komiser olarak tanıtıp terör örgütü PKK’ya yardım yapmakla suçlayarak para talep eden dolandırıcılara hesabını kullandıran şüpheli yakalandı. Alınan bilgiye...

31 Aralık 2014 Çarşamba 10:12
‘pkk’ Tehdidi Ile Dolandırdılar
Adana’da, telefonla aradıkları yaşlı adama kendilerini hakim, savcı ve komiser olarak tanıtıp terör örgütü PKK’ya yardım yapmakla suçlayarak para talep eden dolandırıcılara hesabını kullandıran şüpheli yakalandı.
Alınan bilgiye göre, 26 Aralık’ta rastgele bir numara çevirerek Amasya’da yaşayan Nazif K.’ye (85) ulaşan telefon dolandırıcıları, yaşlı adama, “Siz PKK’ya yardım ediyor gözüküyorsunuz. Biz sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Vereceğimiz hesaba para yatırmanız lazım ki suçluları yakalayalım. Operasyon gizli yürütülüyor. Kimseye söylemeyin. Suçluları yakalayınca paranızı tekrar size vereceğiz” dedi.
Dolandırıcılara inanan Nazif K., 80 gram altın ile 2 bin 200 TL’yi Amasya’da bir çöp kovasının yanına bıraktı. Dolandırıcılar, bırakılan altın ve parayı alarak tekrar Nazif K.’yi aradı ve aldıklarının yeterli olmadığını söyleyip hesap numarası verdi. Nazif K., dolandırıcıların verdiği banka hesap numarasına da 110 bin TL yatırdı. Bir süre sonra yakınlarının ’seni dolandırmışlar’ uyarısı üzerine durumu fark eden Nazif K., Amasya polisine başvurdu.
Nazif K.’nin başvurusu üzerine hesabı takibe alan Amasya Emniyeti, yatırılan paranın Adana’daki Ali T. (41) adına açılmış bir hesaba aktarıldığını belirledi. Amasya Emniyeti’nin bildirmesi üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ali T.’yi Mobilyacılar Sitesi’nde bulunan bir banka şubesinden parayı çekerken yakaladı. Zanlı gözaltına alınırken, yaşlı adamın parası banka tarafından tekrar iade edildi.
Sorgusunda dolandırıcılık suçlamasını kabul etmeyen Ali T., adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<