banner359

Şah Fırat şehidinin kimliği açıklandı

Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolunun tahliye operasyonu sırasında şehit olan askerin Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı olduğu öğrenildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü IŞİD’in...

22 Şubat 2015 Pazar 12:12
Şah Fırat şehidinin kimliği açıklandı
Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolunun tahliye operasyonu sırasında şehit olan askerin Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı olduğu öğrenildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü IŞİD’in ele geçirip bölgeyi ve Türk askerlerini rehin aldığı iddialarıyla uzun süredir gündemde olan, Türkiye’nin yurt dışındaki tek Türk toprağı Suriye’deki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesine bu sabaha karşı Şah-Fırat operasyonu adı altında eş zamanlı iki operasyon düzenledi.
39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personelle gerçekleştirilen operasyonun başladığı sırada Suriye sınırında yaşanan kazada bir asker şehit oldu. Süleyman Şah Saygı Karakolunun tahliye operasyonunda şehit olan askerin, Astsubay Başçavuş Halit Avcı olduğu öğrenildi. Muhabere astsubayı olarak görev yapan Halit Avcı’nın Trabzon’un Maçka ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi. Şehidin cenazesinin nerede defnedileceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<