Sahte çürük Raporu Alan çeten çökertildi

İzmir’de, hiç hasta olmayanlara ve hastalığı bulunup özürlü raporu almasına yeterli olmayan kişilere, devlet hastanelerinden para karşılığı sahte özürlü raporu aldığı ileri sürülen bir çete çökertildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü...

02 Kasım 2014 Pazar 09:37
Sahte çürük Raporu Alan çeten çökertildi
İzmir’de, hiç hasta olmayanlara ve hastalığı bulunup özürlü raporu almasına yeterli olmayan kişilere, devlet hastanelerinden para karşılığı sahte özürlü raporu aldığı ileri sürülen bir çete çökertildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet hastanelerinden ’Sahte Özürlü Sağlık Kurulu raporları alındığı’ ihbarlarının gelmesi üzerine olayla ilgili çalışma başlattı. Olayı derinlemesine araştıran polis, M.T. liderliğindeki suç örgütünün, 2013 ve 2014 yıllarında hiç hasta olmayanlara ve hastalığı bulunup özürlü raporu almasına yeterli olmayan 24 kişiye, devlet hastanelerinden sahte belge düzenlemek suretiyle özürlü raporu aldığını tespit etti. Para karşılığında Özürlü Sağlık Kurulu raporlarını alan kişilerin de bu raporla vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairelerine, bedava ulaşımdan yararlanmak için ESHOT Genel Müdürlüğüne, emekli maaşı bağlatmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna, özürlü maaşı ile evde bakım parası almak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile kaymakamlıklara müracaat ederek haksız kazanç sağladıkları ve bu şekilde kurumların zarara uğratıldığı belirlendi.

40’A YAKIN SAHTE RAPORUN ARAŞTIRMASI DEVAM EDİYOR
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı operasyonlarla M.T. ile bağlantılı ve organize hareket ettiği belirlenen N.B, H.K, Ş.P, V.E.K, S.Ç, N.A, A.E. ve S.A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen M.T., mahkemece tutuklanırken 8 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan, benzer şekilde sahte Özürlü Sağlık Kurulu raporu aldığı tespit edilen 40’a yakın kişiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<