banner359

Sanık keşif alanına silahla gelince...

Bingöl’ün Genç ilçesinde 1999 yılında terörist diye öldürülen Mehmet ve Yılmaz Eliveren’in ölümüyle ilgili dava kapsamında mahkeme heyeti olay yerinde keşif yaptı. Sanıklardan B.G.’nin olay yerine silahıyla gelmesi, vatandaşlarca...

21 Şubat 2015 Cumartesi 15:41
Sanık keşif alanına silahla gelince...
Bingöl’ün Genç ilçesinde 1999 yılında terörist diye öldürülen Mehmet ve Yılmaz Eliveren’in ölümüyle ilgili dava kapsamında mahkeme heyeti olay yerinde keşif yaptı. Sanıklardan B.G.’nin olay yerine silahıyla gelmesi, vatandaşlarca tepkiyle karşılandı.
Bingöl’ün Genç ilçesinde PKK’lı oldukları iddiasıyla 17 Nisan 1999’da öldürülen ve yürütülen soruşturma sonucunda sivil oldukları ortaya çıkan Mehmet ve Yılmaz Eliveren’in öldürülmesiyle ilgili o dönem görevli olan Genç İlçe Emniyet Amiri A.K., komiserler B.G., A.K.Ç., polis memurları M.A., M.Y. ‘Tasarlayarak öldürme’, ‘Tehdit’, ‘Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ suçlarından yargılanmalarına devam ediliyor.
Mahkeme heyeti, 8’inci duruşmada, cinayet mahallinde keşif yapılmasına dair karar verdi. 20 Şubat 2015’te tarihinde Genç ilçesinde yapılan keşfe, maktullerden Yılmaz Eliveren’in babası ve Mehmet’in ağabeyi Ahmet Eliveren, Mehmet’in annesi Hanife Eliveren, Mehmet’in ablası Hanım Koç, maktullerin yakınları ve avukatı Abdullah Alakuş ile sanıklardan B.G. hazır bulundu.

İNCELEME KAHVEHANEDEN BAŞLADI
Mahkeme heyeti, maktullerin olay akşamı Cumhuriyet Caddesi bulunan kahveden keşfe başladı. Burada inceleme yaptıktan sonra, aynı caddede bulunan ve maktullerin sigara aldıkları belirtilen büfeye giren heyet, buradan da Yunus Emre İlkokulu’nun bulunduğu bölgeye geldi.

"TAM DA BURADA ÖLDÜRDÜLER"
Mahkeme heyetine yaşananları anlatan maktullerden Yılmaz Eliveren’in babası ve Mehmet’in ağabeyi Ahmet Eliveren, oğlu ve ağabeyinin okulun bulunduğu yerde öldürüldüğünü iddia etti. Maktullerin burada vurulduktan sonra mezarlık bölgesine götürüldüğünü ifade eden Eliveren, "Sokakta kan izleri kalmıştı. Olay, anlattığımız gibi yaşanmıştır. Burada olaya tanık olan 10 kişi var onları da dinleyebilirsiniz" dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI
Sanıklardan B.G.’nin olay yerine silahlıyla gelmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, ‘katil polisler hesap verecek’ şeklinde slogan atarak B.G’nin üstüne yürümeye çalıştı. Araya giren acılı aile B.G.’yi korumaya çalıştı. Halkı sakinleştirmeye çalışan acılı aile fertleri, olayın büyümesine engel oldu.

"ADAM HEM SANIK, HEM DE DEVLETİN SİLAHIYLA GELMİŞ"
B.G.’nin keşif alanına silahıyla gelmesine sitem eden Ahmet Eliveren, "İster kamu grevlisi, ister devlet görevlisi olsun sanık olan biri nasıl olur da keşif alanına silahla gelir. Sanık konumunda olan bir birey, polis de olsa mahkeme ve böyle keşiflere silahıyla gelemez" diye konuştu.
Olay yerinde yeterince güvenlik önlemi alınmadığını da kaydeden Eliveren, şöyle devam etti:
"Dönemin özel hareketçilerle hareket eden sahte ihbarcılar keşfi sabote etmeye çalıştı. Biz acımızı içimize atarak, gerginliği yatıştırmaya çalıştık. Ben 3 gün boyunca Genç ilçesinde kaldım. Oğlumu ve ağabeyimi katleden özel hareketçilerle hareket eden muhbirler, sürekli beni takip ediyordu. Biz Eliveren ailesi olarak, tüm sanıklar ve onlara yardım edenlerin adil bir şekilde yargılanmasını ve hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<