Seyir halindeki aracın lastikleri alev alınca...

Bitlis’in Tatvan-Ahlat yolunun 6. kilometresinde seyir halinde olan bir TIR, tekerleklerinde oluşan kilitlenmeden dolayı seyir halindeyken alev aldı. Araç sürücü ise yangını eliyle orta refüjden toprak taşıyarak söndürmeye çalıştı. Alınan...

15 Mart 2015 Pazar 18:21
Seyir halindeki aracın lastikleri alev alınca...
Bitlis’in Tatvan-Ahlat yolunun 6. kilometresinde seyir halinde olan bir TIR, tekerleklerinde oluşan kilitlenmeden dolayı seyir halindeyken alev aldı. Araç sürücü ise yangını eliyle orta refüjden toprak taşıyarak söndürmeye çalıştı.
Alınan bilgilere göre, Ahlat istikametinden Tatvan istikametine doğru gelen Mehmet Ataer yönetimindeki hafriyat yüklü 63 TF 570 plakalı TIR, seyir halinde olduğu sırada tekerleklerinde oluşan kilitlenmeden dolayı orta lastiği yanmaya başladı. Kısa sürede meydana gelen yangını fark eden TIR sürücüsü Mehmet Ataer, TIR’ı yolun kenarına yanaşarak, orta refüjden taşıdığı toprakla yangını söndürmeye çalıştı. Çevredeki vatandaşların da yangın tüpü ve toprakla söndürmeye çalıştığı yangın söndürülemeyince itfaiyeye haber verildi. İtfaiye gelene kadar da kendi çabasıyla yangını söndürmeye çalışan sürücü Ataer, başarılı olamazken, yangın olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürülebildi.
Gecikmeli de olsa olay yerine gelen itfaiye erleri yangını söndürüp araçta soğutma çalışması yaparken, araç dorsesinde ise maddi hasar oluştu.
TIR sürücüsü Ataer, TIR dorsesinin tekerleklerinde oluşan kilitlenmeden dolayı yangının çıktığını belirterek, yangını fark ettiği anda aracı yolun kenarına alarak kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadığını ifade etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<