banner359

Şizofreni Hastası Genç, Annesini Ve Ablasını Rehin Aldı

Bursa’da şizofreni hastası genç, kendini eve kilitleyip bileğini kesti. Genç daha sonra annesi ve kız kardeşini rehin alarak, mutfak tüpüyle evi patlatacağını söylediOlay, merkez Osmangazi İlçesi, Küçükbalıklı Mahallesi, Tezcan Sokak’ta...

08 Aralık 2015 Salı 00:36
Şizofreni Hastası Genç, Annesini Ve Ablasını Rehin Aldı
Bursa’da şizofreni hastası genç, kendini eve kilitleyip bileğini kesti. Genç daha sonra annesi ve kız kardeşini rehin alarak, mutfak tüpüyle evi patlatacağını söyledi
Olay, merkez Osmangazi İlçesi, Küçükbalıklı Mahallesi, Tezcan Sokak’ta meydana geldi. Şizofreni hastası 31 yaşındaki Mehmet İ., evde ailesiyle beraberken sinir krizi geçirdi. Evde bulunan pencereye yumruk atarak bileğini kesen genç, kendisine müdahale etmek isteyen annesi ve kız kardeşine saldırdı. Daha sonra annesi Havva İ. ve ablası Halise S.’yi balkona kilitleyen Mehmet İ., balkona çıkarak bağırmaya başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri genci ikna etmeye çalıştı. Ancak ekiplerin ikna çabası sonuç vermedi.
ELİNE BIÇAK ALARAK POLİSLERİ TEHDİT ETTİ
Olay yerine gelen polis ekiplerinin ikna çabalarına yanıt vermeyen Mehmet İ., mutfaktan aldığı bıçakla pencereye çıkarak polis ekiplerini tehdit etti. Mehmet İ., polis ekiplerinin mahalleyi boşaltmaması durumunda rehin aldığı annesi ve ablasını öldüreceğini söyledi. Gencin, annesi ve ablasının balkondaki korku dolu bakışları dikkatlerden kaçmadı.
MUTFAK TÜPÜYLE EVİ PATLATMAK İSTEDİ
Annesi ve ablasını balkona kilitleyerek rehin alan Mehmet İ., olay yerine gelen yakınlarının da ikna çabalarına yanıt vermedi. Ardından evin mutfağında bulunan tüple evi patlatacağını söyleyerek içeri girdi. Olay yerinde bulunan polis ekipleri, İtfaiye’ye haber verdi. Mahalleye gelen 2 itfaiye aracı güvenlik önlemi alarak, sivil vatandaşların sokaktan geçişini engelledi.
BEN HER GECE KUR’AN-I KERİM OKUYORUM
Olay yerinde bulunan polis ve itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu ikna olan genç elindeki bıçağı polis ekiplerine vererek teslim oldu. Sokak üzerinde hazır bekleyen 112 Acil Servis Ekipleri bileği kesilen gence müdahale etti. Müdahale sırasında ekiplere zorluk çıkartan Mehmet İ., “Benden ne istiyorsunuz. Ben her gece Kur’an-ı Kerim okuyorum. Beni rahat bırakın” dedi.
“ANNEM GELMEDEN AMBULANSA BİNMEM”
Tedavisi için hastaneye kaldırılması gereken Mehmet İ., sağlık ekiplerine de zor anlar yaşattı. Genç, bıçak zoruyla rehin aldığı annesi Havva İ.’nin yanında gelmesini aksi taktirde ambulansa binmeyeceğini söyledi. Anne Havva İ.’nin ambulansa bindirilmesinin ardından Mehmet İ.,’de ambulansa bindirilerek Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<