banner359

Taksim’de "canlandırmalı" Protesto

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bir grup, Hakkari’de şehit olan 3 asker için ’canlandırmalı’ şehit protestosu gerçekleştirdi. Hakkari Yüksekova’da dün silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 asker için Taksim’de protesto gösterisi...

26 Ekim 2014 Pazar 20:57
Taksim’de
Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bir grup, Hakkari’de şehit olan 3 asker için ’canlandırmalı’ şehit protestosu gerçekleştirdi.
Hakkari Yüksekova’da dün silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 asker için Taksim’de protesto gösterisi düzenlendi. Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne gelen bir gruptan 2’si yere kırmızı renk boya döktükten sonra yere yatarak canlandırma şehit eylemi yaptı. Canlandırma şehit protestosu sürerken, yapılan açıklamada, "Bu şehitler acının şehitleridir ey Türk milleti. Güpegündüz yol ortasında kahpece şehit edilen asker, huzurunun temini, namusunun bekçisiydi. Sen rahat uyu diye ebedi uykuya dalan askerinin acısıyla, bu gece rahat uyuyabilecek misin? Ayakkabısı delik diye Hrant Dink’e akıttığın gözyaşlarını, ayağında çorabı olmadan, Hakkari’nin kuru soğuğunda nöbet tutan Mehmetçiklerin içinde akıtacak mısın?” denildi.
Ardından slogan atan grup olaysız şekilde Taksim’den ayrıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<