Temizlik işçisinin ölümüne sebebiyet veren sürücüye hapis cezası

Bursa'da Hafif Raylı Sistemin Beton Duvarlarını Temizleyen İşçilerden Birinin Ölümüne, İkisinin De Yaralanmasına Sebep Olan Sürücü 2.6 Yıl Hapis Cezasına Çarptirildi.

29 Ocak 2020 Çarşamba 13:25
Temizlik işçisinin ölümüne sebebiyet veren sürücüye hapis cezası

Bursa’da hafif raylı sistemin beton duvarlarını temizleyen işçilerden birinin ölümüne, ikisinin de yaralanmasına sebep olan sürücü 2.6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

banner380

2017 yılı nisan ayında Ankara yolu Yüksek İhtisas Kavşağı’nda meydana gelen kazada, Kadir A. (28) idaresindeki 17 VM 390 plakalı otomobil dubalara çarparak hafif raylı sistemin beton duvarlarını temizleyen çalışanların arasına daldı. Kazada Mehmet Ali Uzuner (42), Fatih Gülen (36) ve İsmail Doğruyol (38) yaralandı. Uzuner, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, sürücüsü ise olay yerinden kaçtı. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ’taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanık Kadir A, taraf yakınları ve avukatları katıldı. Olayın ardından tutuklandıktan sonra mahkeme tarafından tahliye edilen sanık, "Yol çalışması sırasında ışıklı tabela yoktu. Yanımdan gri bir araba geçti. Normal hızla seyir halinde idim. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum" dedi.

Son sözleri sorulan sanık, kaza sebebiyle çok üzgün olduğunu belirtti. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, ’taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verip, ehliyetine de iki yıl el konulmasına karar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<