banner359

Uludağ Ormanlarındaki Çifte İnfaza Çifte Müebbet Talebi

Bursa’da ormanlık alanda iki kişiyi pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen İsa Durak hakkında çifte müebbet talebiyle dava açıldı.Gökçeören köyünde 9 Mart tarihinde iki ceset olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri,...

20 Mayıs 2016 Cuma 16:00
Uludağ Ormanlarındaki Çifte İnfaza Çifte Müebbet Talebi
Bursa’da ormanlık alanda iki kişiyi pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen İsa Durak hakkında çifte müebbet talebiyle dava açıldı.
Gökçeören köyünde 9 Mart tarihinde iki ceset olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, Erhan Özalp’i 8, Sinan Yalçınkaya’yı da 4 kurşunla öldürülmüş halde buldu. Kahvecilik yapan Sinan Yalçınkaya’nın (32), geçen yıl eylül ayında Kestel ve Yıldırım ilçesinde birer gün arayla öldürülen Serhat Erkibaş (31) ve Aşkın Kızılkaya’yı (31) öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Deniz Yalçınkaya’nın (29) ağabeyi olduğu ortaya çıktı. Maktul Erhan Özalp’in ise Yalçınkaya’nın kardeşinin iki kişiyi öldürmesinden sonra İstanbul’dan Bursa’ya geldiği öğrenildi.
Ormandaki çifte infazın ardından katil zanlısı olduğu iddia edilen işçi İsa Durak, Kahramanmaraş’da yakalanarak Bursa’ya getirildi. Jandarmada susma hakkını kullanan ve mahkemece tutuklanan Durak, savcıya verdiği ifadede, “Olay günü benim kullandığım Ford olan pikap marka aracı Sinan Yalçınkaya, bir başkasına 12 bin liraya sattığını söyledi. Daha evvelden de aramızda alacak verecek meselesi vardı. Telefonla görüştük. Gökçeören köyüne gittiğimi söyledim. Onlar da köye geldi. Aramızda tartışma çıktı. Onlar silahla ateş edince, be nde yanımda bulunan pompalı tüfeği alıp rastgele ateş ettim” dedi.
Sanık Durak, jandarmaya, pompalı tüfek ile olay günü öldürdüğü kişilerin yanından aldığı tabancayı teslim etti. Ancak, jandarmaya teslim edilen tabanca ile pompalı tüfeğin olay günü elde edilen kurşunların balistik incelemesinde olmadığı ortaya çıktı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine başlanacak olan davada balistiğe uymayan tabanca ve tüfeğin de araştırması da yapılacak. Durak, önümüzdeki günlerde çifte müebbet talebiyle yargılanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<