Uludağ’ın zirvesindeki telesiyejlerde can pazarı

Uludağ’ın zirvesinde 35 kişinin mahsur kaldığı telesiyejlerdeki kurtarma çalışmaları sürüyor.Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’daki telesiyejlerde 35 kişi mahsur kaldı. Edinilen bilgiye göre, sezonun açılmasıyla zirveye...

18 Aralık 2016 Pazar 13:29
Uludağ’ın zirvesindeki telesiyejlerde can pazarı
Uludağ’ın zirvesinde 35 kişinin mahsur kaldığı telesiyejlerdeki kurtarma çalışmaları sürüyor.
Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’daki telesiyejlerde 35 kişi mahsur kaldı. Edinilen bilgiye göre, sezonun açılmasıyla zirveye akın eden vatandaşlar, telesiyejlerle beyaza bürünmüş Uludağ’ın keyfini çıkarmak istedi. İkişer kişilik binilen telesiyejlerle manzaranın keyfini çıkararak ilerleyen vatandaşlar, sistemin arıza yapmasıyla büyük panik yaşadı. Neden çıktığı bilinmeyen arıza kısa sürede giderilemeyince metrelerce yükseklikte mahsur kalan yerli ve yabancı turistler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi harekete geçti.
Kısa sürede olay yerine varan ekipler, aralıklarla havada asılı bulunan telesiyejlere ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Kar motorlarının üzerine çıkarak vatandaşlara ulaşan kurtarma ekipleri, tek tek vatandaşları aşağı indirdi. Yaklaşık 15 kişinin indirildiği öğrenilirken, diğer kişilerin kurtarma çalışmalarına devam edildiği açıklandı.
Ayrıca Bursa’yı Uludağ’a bağlayan ve 9 kilometre ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattı olan Bursa Teleferik’te de yaşanan kalmalar vatandaşın kamerasına yansıdı. Yaşanan sıkıntının gün içerisinde sürekli tekrarlanmasından dolayı şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<