Vatandaşa küfreden polise tepki yağdı

Altay-Göztepe derbisinin ardından çıkan olayları cep telefonuyla kaydeden bir vatandaşa küfür eden polis, tepkilerin odağı oldu. Altay-Göztepe derbisi sonrasında çıkan olaylara güvenlik güçleri müdahalede bulunurken, o esnada minibüste...

19 Şubat 2015 Perşembe 11:03
Vatandaşa küfreden polise tepki yağdı
Altay-Göztepe derbisinin ardından çıkan olayları cep telefonuyla kaydeden bir vatandaşa küfür eden polis, tepkilerin odağı oldu.
Altay-Göztepe derbisi sonrasında çıkan olaylara güvenlik güçleri müdahalede bulunurken, o esnada minibüste bulunan bir vatandaşın çektiği ve sosyal medyada paylaştığı video büyük tepki topladı. Görüntülerde, polisin TOMA ve biber gazıyla müdahale ettiği anları cep telefonuyla kayda alan vatandaş, çevik kuvvet polisinin minibüsün camına vurmasıyla şok oluyor. Vatandaşın cep telefonuyla görüntü almasına sinirlenen polis, minibüsün camını açıp küfür ediyor ve görüntüler burada sona eriyor.
Toplumun her kesiminden büyük tepki toplayan bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kim olursa olsun, hiçbir kimsenin yanlış davranışını ve sözünü kabul etmek mümkün değildir. Yanlışlık nerede ise incelenip gereği yapılacaktır. Hiçbir kimsenin endişesi olmasın, her bir görüntü ile stadyum içi-dışı olaylar iyi bir şekilde araştırılıp gereği yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Yaptığı açıklamada olay çıkaran taraftarlara sitem de eden Vali Toprak, “Futbol; sevgi,kardeşlik,dostluk ve barış gibi ulvi değerler adına yapılıyorsa savaşa, çatışmaya gider gibi giriş ve çıkış nasıl oluyor? Yaklaşık 4 bin 200 biletin satıldığı bir durumda 8 bin kişi hangi anlayışla ve müsamaha ile kapıları zorlayıp içeri girmeye çalışıyor? Stadyumun içerisindeki ve dışarısındaki savaşın, mermerlerin, koltukların, malzemelerin kırılması, taş vb. maddelerin atılması ne oluyor?” ifadelerini kullandı. Toprak, taraftarlara ve yöneticilere, “Lütfen sporun ve futbolun gerçek misyonu ve örneklemesi için karşılıklı katkı verelim” çağrısında bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<