Yangın Helikopteri Inişe Engel Oldu

Türk Hava Yolları’nın Münih-İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı’na ineceği sırada, bir yangın helikopterinin frekansı uzun süre meşgul etmesi nedeniyle iniş talimatı alamadığı için pas geçmek zorunda...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 17:05
Yangın Helikopteri Inişe Engel Oldu
Türk Hava Yolları’nın Münih-İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı’na ineceği sırada, bir yangın helikopterinin frekansı uzun süre meşgul etmesi nedeniyle iniş talimatı alamadığı için pas geçmek zorunda kaldı.
THY’nin TC- JRN kuyruk tescilli uçağı Münih- İstanbul seferini tamamladıktan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı 05-23 numaralı kısa pistine deniz üzerinden alçalmaya başladı. Ancak frekansta devamlı olarak konuşan ve Anadolu yakasında çalılık bir alanda çıkan yangına müdahale eden yangın helikopteri de aynı frekansı meşgul edince, kule ile irtibat kuramayan THY pilotu pas geçmek zorunda kaldı. THY’nin Münih-İstanbul seferini yapan uçağının pilotu tüm çabasına rağmen aynı frekansta olduğu için Atatürk Havalimanı uçuş kulesinden iniş talimatı alamadı. Bunun üzerine kurallar gereği güvenlik nedeniyle piste çok yaklaşan " Sarıyer " adlı Airbus A 321 tipi uçak 154 yolcusu ile saat 14.29’da pas geçmek zorunda kaldı.
THY uçağı pas geçtikten sonra Marmara Denizi üzerinde kısa bir tur yaptı ve yangın helikopterinin frekanstaki konuşması bitince 13 dakika sonra tekrar aynı yerden saat 14.41’de Atatürk Havalimanı’na sorunsuz olarak indi.
Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü gerekli soruşturmanın yapılacağını açıkladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<