Bilim karavanı yollarda

Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavanı Atölyesi”, öğrencilerin tüketimden üretime geçmelerine katkıda bulunuyor.Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, eğitim imkânlarına ulaşmakta...

09 Ocak 2018 Salı 14:21
Bilim karavanı yollarda

Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavanı Atölyesi”, öğrencilerin tüketimden üretime geçmelerine katkıda bulunuyor.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, eğitim imkânlarına ulaşmakta zorluk çeken çocukların ayağına gidiyor. Bir süredir kırsal mahallelerde gezici karavan ile gerçekleştirilen Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi aracılığıyla çocuklar bilim ve teknoloji ile buluşturularak, yeni ürünler tasarlamaları ve yenilikçi düşüncelerini hayata geçirebilmeleri hedefleniyor.

banner380

2017 yılı Kasım ayından bu yana okulları ziyaret eden karavanda 7-12 yaş arasındaki çocuklar bilim ve teknoloji ile buluşuyor. Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavanı Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcı yaklaşım ve kendin yap kültürü yaygınlaştırılıyor. Projeyle, eğitim çağındaki çocukların hedef belirlemesi kolaylaşırken, meslek seçimleri konusunda da fikir veriyor. Ayrıca, bilimin eğlenceli yüzüyle tanışan çocukların üretim konusunda istekleri, çevreye hassasiyetleri de artıyor.

Şimdiye kadar Gölyazı, Gökçe, Çalı, Badırga, Akçalar, Hasanağa Mahallesi’nde çok sayıda okulu ziyaret eden Kendin Yap Bilim ve Teknoloji Karavan Atölyesi genç beyinlerle buluşmaya devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<