banner359

DISCOP İstanbul 2015 başladı

Türkiye’nin küresel televizyon sektöründeki etkin gücünü ve bölgedeki ticaret hacmini artırmayı planlayan DISCOP İstanbul 2015 başladı.Türkiye’nin küresel televizyon sektöründeki etkin gücünü ve bölgedeki ticaret hacmini artırmayı...

24 Şubat 2015 Salı 15:55
DISCOP İstanbul 2015 başladı
Türkiye’nin küresel televizyon sektöründeki etkin gücünü ve bölgedeki ticaret hacmini artırmayı planlayan DISCOP İstanbul 2015 başladı.
Türkiye’nin küresel televizyon sektöründeki etkin gücünü ve bölgedeki ticaret hacmini artırmayı planlayan DISCOP İstanbul 2015, kapılarını araladı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen organizasyon, milyonlarca TV seyircisini ekrana bağlayan dizi film, film, belgesel, reklam filmi üreten ve dağıtan, 75 ülkeden bin 200’ü aşkın sektör duayenini bir araya getiriyor. Organizasyonda, TV sektörünün dijitalleşmesinin ortaya koyduğu yenilik ve değişimlerin, tüketici davranışlarındaki değişimi, yeni formatlar, lisanslama yöntemleri ve sektör için inovatif fikirler masaya yatırılacak.

400 MİLYON TV TUTKUNUNU EKRANA KİLİTLİYORUZ
TV endüstrisinin tüm dinamiklerini bir araya getiren etkinlikte, dünyada 400 milyon kişi tarafından büyük ilgiyle takip edilen, izleyicilerin beğenisini kazanan Türk içerikleri, organizasyonda ilk kez Hizmet İhracatçıları Birliği ve Ekonomi Bakanlığı ile yürütülen Alım Heyeti Programı dâhilinde Güney Amerika, Batı Avrupa ve Uzak Doğu’dan önemli alıcılar ile buluşacak.
Ortadoğu’dan Balkanlara, Orta Asya’dan Güney Amerika’ya kadar uluslararası pazarda öne çıkan ve bu yıl 1 milyar dolarlık kültürel hizmet ihracatı yapması beklenen Türk yapımları DISCOP İstanbul 2015’te 3 gün boyunca sahne alırken, sektörün duayen isimleri yayıncılık ve içerik dünyasında öne çıkan gelişmeleri, yeni teknolojileri katılımcılarla paylaşılacak.

LOKAL İÇERİKLERE TALEP ARTIYOR
Global ve markalaşmış televizyon kanallarının dağıtımcılarının yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, DISCOP İstanbul tarafından temsil edilen ülkelerin çoğunda ve özellikle uydu televizyonunun üstünlüğünü devam ettirdiği MENA bölgesinde, önümüzdeki günlerde iş hacminin minimum yüzde 10 artması beklenen PAY TV konusunda, önemli içerik görüşmeleri gerçekleştirilecek.
Senaryolu ve senaryosuz formatların ön plana çıkacağı organizasyonda, TV’lerdeki yeni formatlar katılımcılarla paylaşılacak. Yerli ve yabancı 40’ı aşkın ismin konuşmacı olarak yer aldığı DISCOP İstanbul 2015’te; yerel konseptlerin farklı pazar ve kültürlerle tanışırken karşılaştıkları sorunlar da masaya yatırılacak. Yenilikçi senaryosuz TV format konseptlerinin analiz ve değerlendirmelerinin gerçekleştirileceği organizasyonda, uluslararası yapımcıların sunduğu senaryosuz formatlar değerlendirilecek.
TV’de yeni içerik trendlerinin yanı sıra dijitale geçiş, TV sektörünü değiştiren inovatif fikirler ve lisanslama üzerine önemli konferansların da gerçekleştirileceği DISCOP İstanbul 2015’e, Vice Media, Armoza Formats, Global Agency, Doğan Media Group, Grapa, Lima, Eutelsat, All3media, Eurodata TV, MBC, Rotana Holdings, Sony, Televisa gibi uluslararası şirketlerin lider isimleri konuşmacı olarak katılacak.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<