banner359

Dünyanın gözü BTM’de

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeleri Birliği’ne (Ecsite) damgasını vurdu. BTM Exhibit markası ile üretilen eğitim teknolojileri, bilim merkezleri profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü.“Hayatın Her...

20 Haziran 2017 Salı 11:17
Dünyanın gözü BTM’de

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeleri Birliği’ne (Ecsite) damgasını vurdu. BTM Exhibit markası ile üretilen eğitim teknolojileri, bilim merkezleri profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü.

“Hayatın Her Yeri” teması ile bu yıl binden fazla bilim merkezi profesyonelini Portekiz’in Porto kentinde buluşturan Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeleri Birliği’nin (ECSITE) çatı organizasyonuna katılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), dünyanın dikkatini Bursa’ya çekti. Bilim merkezleri ve müze temsilcilerinin son trendleri yakından takip ettiği ve tecrübe paylaşımında bulunduğu etkinlikte Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü. BTM Exhibit markası ile ürettiği bilimsel deney düzenekleri ve eğitim teknolojilerini Avrupa kantarında görücüye çıkaran BTM, 3 gün süren organizasyonda en birçok farklı ülkeden profesyonelin dikkatini çekmeyi başardı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin standı çok sayıda katılımcı tarafından ziyaret edilirken, yerli sermaye ile üretilen BTM Exhibit markalı eğitim setleri ve deney düzenekleri, Avrupa’nın birçok ülkesinden talep gördü. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, 52 ülkeden 370’in üzerinde üyesi bulunan ECSITE’ın önemli bir çatı kuruluşu olduğunu ve bu organizasyonda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne gösterilen ilginin memnuniyet verdiğini söyledi. Porto Üniversitesi Doğa Tarih ve Bilim Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte tecrübe paylaşımının önemine vurgu yapan Bakan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin organizasyonda ilgi duyulan stantların arasında yer almasının Türkiye’nin eğitim teknolojileri ve bilimsel materyal üretimi ve ihracatına zemin hazırlaması açısından cesaret verdiğini belirtti. Birçok Avrupa ülkesinden beklentilerin üzerinde sipariş aldıklarına dikkat çeken Bakan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin hareket kabiliyetinin ülke sınırlarının dışına taşmasının, doğru yolda olduklarının gösterdiğini belirtti.

Sarayda gala yemeği

Avrupa Bilim Merkezleri ağı için önem arz eden Avrupa Bilim Merkezleri ve Müzeler Birliği’nin (ECSİTE) gala yemeği de renkli görüntülere sahne oldu. Portekiz için tarihi öneme sahip Palacio da Bolso’da (Borsa Sarayı) verilen ve günümüzde kongre ve kültür merkezi olarak hizmet veren tarihi mimari yapıdaki gala yemeği çok sayıda katılımcıyı bir araya getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<