banner359

Hollywood Filmlerine Türk Imzası

Türkiye’de Türk imzası ile üretilen hologram cihazları, Avrupa ve Amerika’ya ihraç ediliyor, Hollywood filmlerinde kullanılıyor.Teknolojinin çok hızlı ilerlediği günümüzde artık hayaller de gerçeğe dönüşüyor. Türkiye ilk ve tek...

02 Ocak 2015 Cuma 10:13
Hollywood Filmlerine Türk Imzası
Türkiye’de Türk imzası ile üretilen hologram cihazları, Avrupa ve Amerika’ya ihraç ediliyor, Hollywood filmlerinde kullanılıyor.
Teknolojinin çok hızlı ilerlediği günümüzde artık hayaller de gerçeğe dönüşüyor. Türkiye ilk ve tek patentli firma olan Musion Türkiye, hayatın her alanında yaptığı gerçekçi hologram teknolojileri ile yaşamı kolaylaştırıyor. Türkiye’de Türk imzası ile üretilen hologram cihazları, Avrupa ve Amerika’ya ihraç ediliyor, Hollywood filmlerinde kullanılıyor. Map Global şirketleri ve Musion Türkiye kurucusu Murat Günenç, Map Global Musion Türkiye olarak en önemli gündem maddelerinden birisi olan teknolojik Ar-Ge üzerinde yoğunlaştıklarını, bununla alakalı içerik, hologram içeriği olan hologram cihazları üzerine çalıştıklarını belirtti. Özellikle özel sektörlerin fuarlarda hologram teknolojileriyle çalışarak satış ve prestijlerine önemli katkı sağladıklarını belirten Günenç, “Aslında hepimizin çocukluk yıllarında yıldız savaşlarında gördüğümüz hologram teknolojisi gerçek ve bugün hayatımızın bütün alanına girdi ya da girmeye başlayacak. Türkiye açılımını kısa süre önce yaptık. Hologram teknolojilerini gerek kamu, gerek belediye, gerekse çok sayıda özel sektör lansmanlarında veya fuarlarında kullandı. Bu kullanımlar farklı içeriklerle doğru orantılı olarak artmakta. Kimi özel sektör ağır makinalarını fuara götürmek istemiyor. Hologram cihazlarını bizden kiralayıp ya da satın alarak bunu dijital olarak götürüyor. Böyle olunca hem fuarları başarılı geçiyor hem satış ve prestijlerine önemli etki yapıyor, hem de teknolojiye çok önemli adım atmış oluyorlar” dedi.

HOLOGRAM İLE KAYGILARA SON
Hologramda gerçeklikten kaçmadıklarının altını çizen Günenç, “Yeni araba getiren bir otomotiv markası, aracı alışveriş merkezinin içine koymak yerine hologram teknolojisi kullanarak aracını çok güzel tanıtabiliyor. Gayrimenkul sektörünün en önemli kaygılarından biri de maketten bina satmak. Biz bu maketleri hologramla canlandırarak, binaların içini gezdirmek, binaların 4 mevsim nasıl görüneceğini göstermek gibi hem interaktifliği, hem de dijitali bir arada tutan, aynı zamanda gerçeklikten kaçmayan, müşterileri oldukça etkileyen çözümler sunuyoruz” diye konuştu.
IŞINLANMA TEKNOLOJİ GERÇEK OLACAK MI?
Aslında hiçbir şeyin gerçekteki yerini tutmadığını dile getiren Günenç, “Bizim hiçbir zaman gerçeği ile tıpa tıp olacak diye bir iddiamız yok. Ama bizim şu iddiamız var. Biz izlettiriyoruz, biz verilmek istenen mesajı veriyoruz. Günümüzde çok fazla teknoloji, cep telefonu ve sosyal medyanın olduğu bir ortamda, iyi içerik ve iyi platform bir araya geldiği zaman verilmek istenen mesaj çok güzel bir şekilde ön plana çıkabiliyor. Biz hem iyi bir içerik, hem de iyi bir platform sunuyoruz. İkisi bir araya geldiği zaman eğitim, kültür, sanat, özel şirket, kamu için özel bir platform sağlıyoruz. Artık 7’den 70’e herkes teknoloji ile ilgili. Herkesin beklentisi yükseldi. Işınlanma gibi teknoloji bir gün belki olacak. Şuan hepimize hayal gibi duruyor. Hologram da bundan 20 yıl önce hayal gibi gözüküyordu” şeklinde konuştu.

HOLLYWOOD STÜDYOLARINA TÜRK İMZASI
2015 yılı hedeflerinin büyük olduğunu ancak bu hedeflerin birçoğunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Günenç, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Kilometrelerce uzaklıktaki kişinin yanınızda belirmesi, size eğitim vermesi, sizinle konuşması, mesajını veriyor olması, Türkiye’de üretilmeyen bir uçağın prototofinin Türkiye’deki akademisyenlerin, uçak mühendislerinin önünde hologram olarak dönüyor olması hepimizin hayatında çok büyük etkiler yapacak. Burada kullanım alanı hepimizin hayal gücü ile sınırlı. Ben insanların hayal güçlerinin sınırsız olduğuna inanıyorum. Biz burada o sınırın ortadan kalkması için de çaba gösteriyoruz. Biraz bu işin para kazanmasında değil, açıkçası bu ülkeye katkıda bulunmasındayız. Bizim odaklandığımız 3 ana disiplin var. Bir tanesi ticari, çok büyük kullanılacak alanı var. Bu hologram cihazlarının Türkiye’den ihracatının artması gibi 2015 yılında birçok hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizin bir kısmı gerçekleşme sürecinde. Hollywood stüdyolarına hologram cihazı gönderdik. Bu da bizim için onur verici bir durum.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<