Telefonunuzun bataryasının uzun ömürlü olması için

Akıl telefon kullanıcılarının gözdesi haline gelen iPhone modellerinin hangisi kullanılırsa kullansın asıl problem telefonların bataryalarının kısa sürede bitmesi. Ancak 12 ipucu sayesinde telefonunuzun bataryasını daha uzun süre kullanabilirsiniz.Akıllı...

02 Şubat 2015 Pazartesi 14:19
Telefonunuzun bataryasının uzun ömürlü olması için
Akıl telefon kullanıcılarının gözdesi haline gelen iPhone modellerinin hangisi kullanılırsa kullansın asıl problem telefonların bataryalarının kısa sürede bitmesi. Ancak 12 ipucu sayesinde telefonunuzun bataryasını daha uzun süre kullanabilirsiniz.
Akıllı telefon kullanıcıları gelişen teknoloji sayesinde en yeni modellere yönelirken, cihazların bataryalarının kısa sürede tükenmesi kullanıcıları farklı yöntemler aramaya devam ediyor. Telefonunuzun kullanım şeklinie dikkat ederek bataryanızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir, bu sayede sık sık şarj cihazı aramak derdinden kurtulabilirsiniz. İşte telefonunuzun batarya ömrünü uzatmanızı sağlayacak 12 ipucu.

1- Telefonunuzun ekran parlaklığını düşürün. Aşırı parlaklık gözlere zarar verdiği gibi telefon bataryasının da kısa zamanda tükenmesine neden oluyor. Kamera, internete bağlanma, sosyal ağ programları sırasında harcanan enerji ekran parlaklığının fazla olması nedeniyle neredeyse iki katı hızlı bir şekilde azalıyor. Ekran parlaklığını daha az bir seviyeye indirerek daha uzun süre telefonunuzu içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

2- Otomatik parlaklığı açın. Ayarlar sekmesinin ardından görüntü daha sonra ise parlaklık alanından otomatik parlaklığı açarak da daha uzun bir batarya ömrü sağlayabilirsiniz.

3- Bluetooth özelliğinizi kapatın. iPhone’un alt kısmında bulunan ekranı yukarı doğru kaydırmak suretiyle karşınıza çıkan menüde Bluethooth işaretine dokunarak özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Bu sayede telefonun pilinin hızlı bir şekilde azalmadığını fark edeceksiniz.



4- 3G özelliğini kapatın. Bluethooth dışında batarya ömrünü kısaltan bir diğer özellik 3G. Bu özelliği kullanmadığınız zamanlarda kapatarak aradaki farkı kısa bir süre içinde anlayabilirsiniz. Telefonunun ayarlar menüsündeki Hücresel kısmından “Ses ve Veri” seçeneğinden 3G yerine 2G’yi aktif edebilirsiniz.

5- Batarya ömrünü azaltan uygulamalarınızı kontrol edin. Eğer iPhone’un son yazılımı olan iOS 8 yazılımını kullanıyorsanız telefonunuzda bulunan uygulamalarının her birinin ne kadar batarya harcadığını kullanın. Kullanmadığınız ve batarya ömrünüzü kısaltan uygulamaları kaldırmanızda fayda var. Telefonunuzun genel bölümünden kullanım sekmesine ardından da batarya kullanımı alanını seçebilirsiniz.

6- Arka plan uygulamalarını da kaldırın. Ayrıca arka planınızda bulunan uygulamanızı da kaldırarak bataryanızın kullanım süresini uzatmanız mümkün. Uygulamayı kaldırmak için ayarlar alanından genel bölümünü daha sonra ise arka plan uygulamalarını yineleyebilirsiniz.

7- Bildirimlerinizi kapatın. Sosyal ağlarınızdaki son değişiklikleri haber veren bildirimleri kapatarak bataryanızı kurtarabilirsiniz. Yapmanız gerek sadece telefonunuzun ayarlar bölümüne girmek ve bildirimleri kapat alanını tıklamak.

8- Hareketli arka planlardan vazgeçin. Telefonunuzun bataryası üzerinde önemli bir etken de arka plan değişimleridir. Hareketli arka planları her ne kadar kullanıcıyı görsel anlamda memnun etse de pil ömrünü azalmasını sağlayan önemli etmenlerden. Ayarlardan duvar kağıdı bölümüne giderek hareketli arka planlarınızı sabitleştirebilirsiniz. Böylece bataryanız daha uzun süre dayanacaktır.

9- GPS özelliğini kapatın. Sosyal ağlarda yer bildirimlerinin kullanımı konusunda avantaj sağlayan GPS özelliği ne yazık ki bataryanızın ömrü için dost değil. Konum servislerini kapatarak GPS’i etkisiz hale getirebilirsiniz.

10- ‘Anında İlet’ özelliğini kapatın. Mail kutunuza gelen iletilerin doğrudan telefonunuza yönlendirilmesini sağlayan Anında İlet özelliğinin kapatılması batarya sorununuzu ortadan kaldıracaktır.

11- Ekranı kilitleme süresini kısaltın. Telefonunuzu kullanmadığınız zamanlarda ekran ışığının otomatik kapanmasını sağlayan sürenin 1 dakika olduğundan emin olun. Bu sürenin uzaması bataryanın kısa sürede tükenmesi anlamına geliyor.

12- Bataryalı kılıf alın. Telefon şarjının daha uzun süre gitmesi için telefonunuza alacağınız bataryalı kılıf sizi bu dertten kurtaracaktır. Şimdilik sadece iPhone 6 için kullanıma sunulan kılıfların kısa sürede iPhone 6 Plus için de piyasaya sürülmesi bekleniyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<