Uludağlı mühendis adayları ödüllere doymuyor

Londra’da düzenlenen yarışmada ‘Avrupa Şampiyonu’ ödülüne layık görülen Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT) öğrencileri, aynı başarıyı İstanbul’da da sürdürdü. Eco Marathon Türkiye 2018 yarışmasında yer...

02 Ekim 2018 Salı 16:35
Uludağlı mühendis adayları ödüllere doymuyor

Londra’da düzenlenen yarışmada ‘Avrupa Şampiyonu’ ödülüne layık görülen Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT) öğrencileri, aynı başarıyı İstanbul’da da sürdürdü. Eco Marathon Türkiye 2018 yarışmasında yer alan UMAKİT’li genç mühendisler burada da ‘Hidrojen’ kategorisinde birinci olmayı başardı.

banner380

Genç mühendis adayları, bir yıl içerisinde yaptıkları Ar-Ge çalışmalarıyla; BLDC motor, karbon fiber jant, motor sürücü devresi, batarya yönetim sistemi, enerji yönetim sistemi, araç kontrol sistemi, uzaktan haberleşme sistemi, inovatif batarya soğutma sistemi, elektrikli araç şarj ünitesi, otonom aktif güvenlik sistemi, pasif güvenlik sistemi, yakıt pili termal yönetimi ve karbon fiber araç gövdesinin tamamını Görükle kampüsünde bulunan atölyelerinde geliştirdi. Eco Marathon Türkiye 2018 yarışmasında ‘Teknik İnovasyon’ ödülünü de kazanan UMAKİT’li gençler, aynı yarışmadan iki ödülle ayrılma başarısını yakaladı. 2 Farklı yerli araç ile katıldıkları 3 uluslararası yarışmadan 6 önemli ödül alan öğrenciler, büyük bir sevinç ve gurur yaşıyor.

Takım kaptanı Furkan Avcı; “Bir sene içerisinde yaptığımız çalışmalar sonucunda yüzde 90 yerlilikteki 2 farklı araç ürettik. Geliştirdiğimiz ürünleri prestijli mühendislik yarışmalarında, 1 tanesi Avrupa Şampiyonluğu olmak üzere 6 farklı ödül kazanarak yaptığımız ürünlerin kalitelerini ispatlamış bulunmaktayız. Kazandığımız bu başarılar bizlere önümüzdeki yıllarda çok büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Yerli ürünlerimizle ülkemizin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. Geleceğin araçları olan hidrojen ve elektrikli araçlar için yaptığımız çalışmalara sürücüsüz otonom araçları da ekleyerek, ülkemizin bu alanda ihtiyacı olan çalışmalara UMAKİT ekibi olarak elimizden gelen desteği vermek istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<