banner359

Abd’li Gençlerden Türkçe Konser

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ABD ’den gelerek Bursa ’da Türkçe öğrenen gençlerle Türkçe türküler söyledi.Bursa Büyükşehir Belediyesi, International Services in Education (ISE) ve National Security Language Initiative for Youth (NSLIY) kurumlarının ortak projesi i

12 Ağustos 2014 Salı 15:37
Abd’li Gençlerden Türkçe Konser

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ABD ’den gelerek Bursa ’da Türkçe öğrenen gençlerle Türkçe türküler söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, International Services in Education (ISE) ve National Security Language Initiative for Youth (NSLIY) kurumlarının ortak projesi ile Türkçe öğrenmek, Türk aile yapısı ve kültürünü yaşayarak tanımak maksadıyla gelen ABD ’li gençler yetenekleriyle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi ’nin 3 yıldır destek verdiği program için Bursa ’ya gelen gençler, 6 hafta boyunca gönüllü ailelerin yanında kalıyor. 14 Amerikalı lise öğrencisi, bir yandan da Bursa ’yı gezerek tarihi ve turistik mekanlar hakkında bilgi sahibi oluyor.
Türkiye ’de birbirinden farklı faaliyetlerle keyifli zaman geçiren ABD ’li gençler, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ’nda, öğrendikleri Türkçe şarkıları söyleyerek, yetenekleriyle göz doldurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte ‘Bursa ’nın Ufak Tefek Taşları ’ adlı türküyü seslendiren gençler, yaklaşık 4 haftada öğrendikleri Türkçe ile şarkılar söyleyerek önemli bir başarıya imza attı.
Sophia ve Brendan adlı gençler, ‘Divane Aşık Gibi ’ adlı sevilen parçayı seslendirerek adeta gönülleri fethetti. Bursa ’ya gelmeden önce hiç Türkçe bilmediğini söyleyen Sophia, Bursa ’da Türkçe ’yi öğrenirken farklı bir kültürü de tanımanın sevincini yaşadığını ifade etti. Brendan ise, Bursa ’da yeni bir dil ve kültürü öğrenirken aynı zamanda Türkçe şarkılar ve halk oyunlarını da öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı.
ABD ’li gençler, Türkçe ’yi ve Türk kültürünü yakından tanımalarına imkan sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ’ye teşekkür etti. Başkan Altepe, ABD ’li gençlerin kısa sürede önemli mesafe kat ettiklerini belirterek, gençlerin kendi ülkelerinde Türkiye ’nin kültür elçileri olacağını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<