banner359

Altıparmak Bölgesine Nefes Aldıracak Proje

Osmangazi Belediyesi, Bursa ’nın ilk planlı yerleşim bölgelerinden biri olan Altıparmak semtine nefes aldıracak projeye start verdi.Belediye başkan yardımcıları ve bürokratları ile birlikte Altıparmak ’ta vatandaşla buluşarak mahallenin meselelerini dinleyen Osmangazi Belediye Ba

20 Ağustos 2014 Çarşamba 22:21
Altıparmak Bölgesine Nefes Aldıracak Proje

Osmangazi Belediyesi, Bursa ’nın ilk planlı yerleşim bölgelerinden biri olan Altıparmak semtine nefes aldıracak projeye start verdi.
Belediye başkan yardımcıları ve bürokratları ile birlikte Altıparmak ’ta vatandaşla buluşarak mahallenin meselelerini dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Selimiye ve İntizam mahallerinin kesiştiği noktadaki bir alanın kamulaştırılarak yen bir yaşam alanı oluşturulacağını söyledi. Yapılan imar değişikliklerinin ardından yeşil alan olarak görünen Değirmen Caddesi üzerindeki yaklaşık 150 metrekarelik alanla ilgili kamulaştırma kararı aldıklarını söyleyen Başkan Dündar, “Osmangazi, Bursa ’da hizmet üretiminin en zor ve en pahalı olduğu ilçe. Yoğun yapılaşma sonucu boş alanın neredeyse hiç kalmadığı ilçemizde, hizmetin en güzeli, kamulaştırmalar sonucu elde edilmiş alanları yıkarak ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Altıparmak bölgesinin aslında planlı yapılaşmanın olduğu fakat, yoğun yapılaşma yüzünden sosyal donatı konusunda son derece şanssız bir bölge olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Altıparmak bölgesi, bu yönüyle gözden geçirilip yenilenmesi gereken bölgelerimizden birisi. Bizler de şu anda planlarımızda yeşil alan olarak görülen bazı yerleri kamulaştırma kararı aldık. Değirmen Caddesi üzerindeki alanda bulunan konutu kamulaştırdıktan sonra yıkarak elde edeceğimiz alana Selimiye ve İntizam mahallelerimizin muhtarlık binalarını inşa edeceğiz. Aynı zamanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi de yapacağımız bu alan, Altıparmak bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız için küçük bir meydan ortaya çıkmış olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<