Balkanlarda İftar Coşkusu Sürüyor

Osmangazi Belediyesi ’nin ramazan ayında Balkanlarda düzenlediği geleneksel iftar programları, farklı din, dil ve ırktan insanı aynı sofrada buluşturuyor.Bulgaristan ’ın Kırcaali ve Omurtag Belediyelerinde düzenlenen iftar yemeklerine katılan Başkan Dündar, "Osmangazi ’de yaşa

17 Temmuz 2014 Perşembe 16:40
Balkanlarda İftar Coşkusu Sürüyor

Osmangazi Belediyesi ’nin ramazan ayında Balkanlarda düzenlediği geleneksel iftar programları, farklı din, dil ve ırktan insanı aynı sofrada buluşturuyor.
Bulgaristan ’ın Kırcaali ve Omurtag Belediyelerinde düzenlenen iftar yemeklerine katılan Başkan Dündar, "Osmangazi ’de yaşayan vatandaşlarımızın Balkanlardaki bağlarını güçlendirmek, kalıcı dostluk ve barışı tesis edip yaşatmak için düzenlediğimiz bu tür organizasyonlarla, ülkeler arası dostluk ve kardeşliğin güçlenmesine de büyük katkı sağladığımıza inanıyorum" dedi.
Omurtag Belediyesine bağlı Yukarı Hüseyinler köyünde gerçekleştirilen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar yemeğine, Başkan Dündar ’ın yanı sıra, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Omurtag Belediye Başkanı Necdet Şaban, Eski Cuma Valisi Emel Rasimova, Eski Cuma Müftüsü Enver Kasırgalı ile vatandaşlar katıldı. İftar programında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Ramazan ayının getirdiği bu dostluk ve barış ortamı inşallah diğer zamanlarda da kalıcı olur. Osmangazi Belediyesi olarak ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmadık. Belediye olarak, ramazan ayı boyunca ilçemizde her gün 3 bin kişiye iftar veriyoruz. Aşevlerimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik yemek yardımları da yapıyoruz. Bunun dışında mahallelerimizde vatandaşlarımızın bir araya geldiği halk iftarlarımız oluyor. Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar yemekleri ile Osmangazi ’de 100 binin üzerinde vatandaşımızla bir araya gelmiş oluyoruz" diye konuştu.
Osmangazi Belediyesi ’nin Balkan ülkeleri ile sıkı bir dostluk ve kardeşlik bağı olduğunu ifade eden Dündar, "Bulgaristan ’da, Yunanistan ’da, Kosova ’da, Bosna ’da, Makedonya ’da ki kardeş şehirlerimizle çok sıkı bir işbirliğimiz var. Osmangazi, nüfusunun yüzde 60 ’ını Balkanlardan gelen vatandaşların oluşturduğu bir şehir. Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar yemekleri ile dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sağlıyoruz. Biz, bu sofraları kurarken, istiyoruz ki bu güzellik, bu dostluk ve barış sadece Ramazan ayında olmasın. Yılın 12 ayına yayılsın" dedi.
Omurtag Belediye Başkanı Necdet Şahin ’de, Osmangazi Belediyesi ile birlikte geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğinde, farklı din ve dilde insanı aynı sofrada buluşturduklarını söyledi. Şahin, "Her yıl farlı bir beldede, farklı bir köyde düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeğimize bizzat katılarak bizlere olan desteğini bir kez daha gösteren Sayın Dündar ’a çok teşekkür ediyorum. Bizler, Türkiye ile var olan güçlü akrabalık bağlarımızın artarak sürmesi için, bu tür etkinlikleri bundan sonrada gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<