banner359

“Batılı Ülkeler Göçü Hesaplayamadı"

07 Aralık 2015 Pazartesi 16:29
“Batılı Ülkeler Göçü Hesaplayamadı"
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Orta Doğu Sorunu’ adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hasan Köni, Orta Doğu’da geçmişten günümüze yaşanan meseleleri değerlendirdi.
Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansta, Orta Doğu meselesini tarihi olarak ele alan Prof. Dr. Köni, özellikle son dönemde ortaya çıkan göçün batılı ülkeleri tehdit ettiğini söyledi. Orta Doğuda yaşanan savaşlardan dolayı vatandaşların Avrupa ülkelerine göç etmelerinin batı dünyası için savaştan daha zor bir durum ortaya çıkardığını belirten Köni, Avrupa’nın sosyal yapısının bütünüyle değiştiğini söyledi.
Avrupa’da yaşanan göçlerle birlikte Müslüman sayısının hızla artış gösterdiğini, bunun da batı için büyük tehdit olduğunu ifade eden Köni, “Batı göç dalgasını hesaplayamadı. Almanya gazetelerinde ülkedeki Müslüman sayısı 8 milyona ulaşırsa yeni bir İslam partisi kurulabilir şeklinde haberler yayınlanıyor. Bu, onlar için savaşarak kaybedeceklerinden çok daha fazla kötü bir durum. İstanbul’da düzenlenen G20 zirvesinin ardından bir de iklim konferansı düzenlendi. Bu konferansın yayınlanmamış belgeleri bizlere geldi. Bu belgeleri görünce yazanlara inanamadık. O belgelerde şöyle yazıyordu: “Orta Doğu’da izlediğimiz politika ile kitlelerde bir ayaklanma başladı. Aynı zamanda batılı devletlerin enerji politikaları ile iklim değişiklikleri de başladı. Orta Doğu’yu yeniden yapılandırma planları ve enerji politikaları ile ortaya çıkan felaketli yapılanma yeni sonuçlar doğurdu. Bu sonuçlar yığınla göçlere sebep olacak. Orta Doğu’da çöken devletlerin vatandaşlarının batıya göç etmesi; açlık ve kıtlık, kaynak eksikliği ve bunun sonucunda göç olarak batıya vurması... Elimize yeni geçen bu analizi 2007 yılında yazmışlar. Müttefik olarak bu analizi bize vermediler. İnsan haklarını ön planda tutan ülkeler, şimdi göç eden insanları ülkemize almıyoruz diyor. Türkiye’ye 3 milyar dolar teklif edip, mültecilere bakmasını istiyorlar” diye konuştu.
Suriye’de yaşanan savaşın arkasındaki aktörlerden Rusya’nın artık ön plana çıktığını dile getiren Köni, “Savaşa silah desteği sağlayan ülkelerden biri olan Rusya, artık vekaleten değil, açık bir şekilde savaşın içerisine girdi. Diğer aktörler olan Almanya ve İngiltere de ön plana çıksa 3. Dünya Savaşı’nın başlangıcı olur. Bu savaş sonunda Esad mutlaka değişecektir. Bu kadar olaylardan sonra ne Saddam; ne Kaddafi kaldı. Esad da orta vadede gidecek. Yerine de Rusya ve Amerika’ya uygun gelebilecek, Batı’nın sistematiğini sarsmayacak ve İsrail’i rahatsız etmeyecek bir aday gelecek” dedi.
Konferansın sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, Prof. Dr. Hasan Köni’ye İznik çinisi hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<