banner359

Bebe Konfeksiyonu Sektörü Rusya Yerine Afrika’ya Açılıyor

Promostyl Firmasının Trend Uzmanlarını Firmalarla Buluşturan Btso, Fuar İçin Hazırlıklarını Ara Vermeden Sürdürüyor.

08 Aralık 2015 Salı 11:44
Bebe Konfeksiyonu Sektörü Rusya Yerine Afrika’ya Açılıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa’yı fuarcılıkta Türkiye’nin merkezi yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
BTSO, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve TÜYAP iş birliğiyle Bursa Bebe Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları (Junioshow) Fuarı’nı hayata geçiriyor. Promostyl firmasının trend uzmanlarını firmalarla buluşturan BTSO, fuar için hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. Junio defile, tasarım yarışması, trend alanı ve trend sohbetleri faaliyetlerinin yer alacağı fuar, 2016 yılı bebe çocuk modasına da yön verecek. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün uzun yıllardır merakla beklediği fuarda 100’ü aşkın firma stant açacak. Bursalı firmaların stantları çekiliş usulüyle belirlendi. 30, 60 ve 90 metrekarelik stant alanları için ayrı ayrı yapılan kurayla firmaların fuarda stant kuracakları alanlar tespit edildi.
“SEKTÖRÜMÜZ 3 KITAYA İHRACAT YAPIYOR”
BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Junioshow Fuarı öncesinde kurayla stant belirlenmesinin önemli bir uygulama olduğunu belirtti. Bursa’da 6 yıldan bu yana sektöre hitap eden bir fuarın yapılmadığını ifade eden Atalay, firmaların bu fuarı uzun süredir beklediğini söyledi. Bursa Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün 3 kıtaya ihracat yaptığını, Türkiye üretiminin de yüzde 80’ini karşıladığını kaydeden Atalay, “Fuar sayesinde farklı ülkelerdeki pazarlarımızı da güçlendirmeyi hedefliyoruz. BTSO öncülüğünde firmalarımızı ciddi alıcılarla buluşturarak, onların dünya pazarına daha fazla açılmasını sağlayacağız” dedi.
"ÜMİDİMİZ AFRİKA"
Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerginliğin ekonomiye de yansıdığını ifade eden Halil Atalay, “Son 2 yıldır Rusya ve Ukrayna pazarlarında daralma var. Endişeye gerek yok. Bundan sonraki ümidimiz Afrika’dır. Afrika pazarında yaygınlaşmalıyız. Afrika deyip geçmeyin, önemli ülkelerden ciddi manada talepler var. Bugüne kadar Avrupa ülkelerini tercih ediyorlardı. Bundan sonra Türk ürünleri almalarını sağlamak istiyoruz. Rusya’daki kriz bizi etkilemez, Biz Afrika pazarına bakalım” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<