banner359

Belçika Valon Bölgesi’nden Btso’ya Ziyaret

Belçika Valon Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ’nı (BTSO) ziyaret etti.Eric Bletard ’ı BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran kabul etti. Ziyarette konuşan Bletard, Belçika ’nın yabancı yatırımlar

21 Ağustos 2014 Perşembe 12:41
Belçika Valon Bölgesi’nden Btso’ya Ziyaret

Belçika Valon Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Eric Bletard, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ’nı (BTSO) ziyaret etti.
Eric Bletard ’ı BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran kabul etti. Ziyarette konuşan Bletard, Belçika ’nın yabancı yatırımlara, ithalata ve ihracata en yatkın ülkelerin başında geldiğini söyledi. Belçika ’da yüksek teknolojili üretim modeline büyük önem verdiklerini ifade eden Bletard, “Özellikle otomotiv sektöründe Bursa ve Belçika birbirine çok benziyor. Siz de otomotivde yüksek teknolojinin gelişimine büyük önem veriyorsunuz. Otomotivde ana ve yan sanayide yoğun bir üretim var. İşbirliği yaparak yeni bir sinerji oluşturabiliriz. Bursa ’daki firmalara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
BURSA ’DAN 245 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da, Bursa ’dan Belçika ’ya 175 firmanın 245 milyon dolarlık ihracat yaptığını söyledi. Bursa ’da Belçika sermayeli 9 firmanın faaliyet gösterdiğine işaret eden Remzi Topuk, “Bursa ile Belçika arasında az ama iyi bir ekonomik temel var. Yatırımcıları, ihracatçıları buluşturarak faydalı çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bursa ’daki Belçikalı yatırımcı sayısının artmasını istiyoruz” diye konuştu.
1 MİLYAR DOLARLIK HEDEF
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Belçika ’daki Türklerin ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli bir katkı sağlayabileceğini söyledi. Belçika ’da Türklerin bürokrat ve bakanlık düzeyinde görev yaptıklarına dikkat çeken Duran, “İlişkilerimizin gelişmesi noktasında Belçika ’daki Türk nüfusu bizim için iyi bir fırsat. Bursa ile Belçika arasındaki 550 milyon dolar seviyesindeki ticaret hacmini 1 milyar dolara yükseltme noktasında öncü rol üstlenebiliriz” dedi. Konuşmaların ardından BTSO Meclis Başkanı Topuk ile Yönetim Kurulu Üyesi Duran, Belçika Valon Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Bletard ’a Bursaspor forması hediye etti. Ziyarette Valon İhracat ve Yabancı Yatırımlar Ajansı ’ndan Gisele Marien de hazır bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<