banner359

Bilim avcıları her yerde

Milli Ve Yerli Düzenekleri, Geniş Kapsamlı İçeriği Ve Düzenlediği Uluslararası Etkinliklerle Türkiye’de Örnek Olan Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi, (btm) Yurt İçindeki Birçok Bilimsel Organizasyona Da Destek Veriyor.

09 Ekim 2019 Çarşamba 15:25 2019-10-09 18:45:04
Bilim avcıları her yerde

Milli ve yerli düzenekleri, geniş kapsamlı içeriği ve düzenlediği uluslararası etkinliklerle Türkiye’de örnek olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, (BTM) yurt içindeki birçok bilimsel organizasyona da destek veriyor.

Konya Valiliği’nin koordinesinde, TÜBİTAK’ın destekleri ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Konya Bilim Festivali’nde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin atölye çalışmaları ve bilimsel gösterileri yoğun ilgi gördü. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Türkiye’de bilimin gelişmesi ve gençlerin teknolojiyle tanışması amacıyla düzenlenen ve 3 günde 150 bin kişinin ziyaret ettiği etkinlikte BTM’nin Bilim Avcıları ekibinin, fizikten kimyaya, biyolojiden fen bilimlerine dek birçok farklı temada gerçekleştirdiği deneyler, bilim meraklısı gençler tarafından ilgiyle takip edildi.

BTM ekibinin 3 boyunca gerçekleştirdiği atölye çalışmalarına ise 380 öğrenci katıldı. Festival kapsamında robotik kodlama, borsa, 3 boyutlu yazıcılar, nanoteknoloji, biyoteknoloji, mühendislik ve mimarlık alanlarında eğitimler verildi. Konya Bilim Festivali’nde ayrıca Atak helikopteri ve TB2 SİHA eğitim uçakları ve etkinliklere yer verildi.

Son Güncelleme: 09.10.2019 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<