Bozbey Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Nilüfer ’in planlı gelişmesi ve yurttaşlara daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla her dört ayda bir muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye ’ye örnek yeni yönetim anlayışını birlikte hayata geçireceklerini söyledi.Demokrasi, eşitlik, özg

26 Ağustos 2014 Salı 14:16
Bozbey Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Nilüfer ’in planlı gelişmesi ve yurttaşlara daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla her dört ayda bir muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye ’ye örnek yeni yönetim anlayışını birlikte hayata geçireceklerini söyledi.
Demokrasi, eşitlik, özgürlük, vicdanetik, katılımcılık ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Türkiye ’ye örnek yönetim sistemini oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Konak Olimpik Tesisleri ’nde muhtarlarla bir araya geldi. Her dört ayda bir gerçekleştirilen toplantıya Nilüfer Belediyesi başkan yardımcıları, başkan danışmanları, müdürler ve muhtarlar katıldı. Nilüfer ’in planlı gelişimi ve daha iyi hizmet verilmesi amacıyla altı odak noktası belirlediklerini hatırlatan Başkan Bozbey, demokrasi ve özgürlük kenti Nilüfer ’i birlik ve beraberlik çerçevesinde geleceğe taşıyacaklarını söyledi. Bozbey, “Bu dönemde özgürlükler kenti olacağız. Mahalle komiteleriyle ilgili çalışmalar başlattık. Meclis üyelerinden komisyonlar oluşturduk. Meclis üyelerimiz ve yöneticilerimiz , muhtarlarımıza sık sık uğrayacaklar ve mahalleye uygulanması planlanan projeleri mahalle komiteleriyle tartışarak birlikte karar verecekler. Bunları bu dönem daha da öne çıkartacağız. Çünkü “Yerinden yönetim” dediğimiz, “ Sosyal yerel yönetim” dediğimiz ideale ulaşacaksak, aynı zamanda demokrasinin ve özgürlüklerin kentini oluşturacaksak; bunu hep birlikte yapmak zorundayız. Mutlaka yanlışlıklar olacak, mutlaka zaman zaman bizim istemediğimiz de olacaktır. Ama bu sorunları sevgi ve saygı çerçevesinde gerçekleştireceğiz. İnanıyoruz ki sorunların en az olacağı, taleplerimizi en fazla gerçekleştirebileceğimiz bir dönem yaşayacağız” dedi.
Nilüfer nüfusunun her yıl yüzde yedi arttığını hatırlatan Mustafa Bozbey, Mutluşehir Nilüfer ’i oluşturmak için yüzde on beş büyüme oranının yakalanması gerektiğini söyledi. Bozbey, “Bir taraftan gelirlerimiz artarken diğer bir taraftan da gelişiyoruz. Bunun dengesini iyi ayarlamamız gerekiyor. Bu kent yatırıma da muhtaçtır. Öngördüğümüz kenti iyi bir yere getirmek. Yaşanabilir bir yer olması için yatırımları yıllara yaymakta fayda var. 2019 ’a geldiğimizde Türkiye ’ye rol model olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Mahallelerinde bulunan sıkıntıları dile getiren muhtarların yanı sıra toplantıda söz alan Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer de, birlik ve beraberlik içerisinde muhtarların elini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.
Son zamanlarda Bursa ve Türkiye ’nin çeşitli illerinde artan uyuşturucu ve sentetik uyuşturucu (Bonzai) ’ya kullanımına karşı herkesi duyarlı olmaya çağıran Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Emniyet Müdürlüğü ile bilgi paylaşımının önemine vurgu yaptı. Uyuşturucu kullanım yaşının düştüğüne de dikkat çeken Bozbey, muhtarlardan güvenlik güçleriyle irtibat halinde olmalarını istedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<