banner359

Btso Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında, İran Sanayi Ticaret ve Maden Bakanı Reza Nematzade ve iki ülke iş adamlarıyla birlikte yapıla

11 Ağustos 2014 Pazartesi 15:11
Btso Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında, İran Sanayi Ticaret ve Maden Bakanı Reza Nematzade ve iki ülke iş adamlarıyla birlikte yapılan toplantıya katıldı.
Ankara Hilton Otel ’de yapılan toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan İbrahim Burkay, Türkiye ’nin İran ’ı hedef ülke olarak belirlediğini ve ticaret hacmini artırmak için birçok alanda ciddi adımlar atılması gerektiğini ifade etti. İki ülke arasındaki ‘Tercihli Ticaret Anlaşması ’nın bu yönde atılan en önemli adımlardan biri olduğunu dile getiren Burkay, “Cumhuriyetimizin 100 ’üncü yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bursa olarak da 75 milyar dolarlık ihracatı hedefliyoruz. İki ülke arasındaki kültürel ve ticari bağlarımızı ön planda tutarak bu hedefe destek sağlayabiliriz” dedi.
BTSO ’nun 16 makro projesi arasında bulunan ‘Küresel Fuar Acentesi ’ ve ‘Ticari Safari ’ projeleriyle Bursa iş dünyası temsilcileriyle yabancı işadamlarını buluşturduklarını belirten Burkay, “Bursa otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinde önemli bir güce sahip. İran ’ın da gücünü biliyoruz. İranlı iş adamlarını Bursa ’da ağırlamalıyız” diye konuştu.
35 MİLYAR DOLARLIK HEDEF
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran seyahatinde imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması ’nın devamı olarak toplandıklarını söyledi. Tercihli Ticaret Anlaşması ’nın Türkiye ve İran arasında çok büyük ufuklara açılan yeni bir başlangıç olduğunu ve çok güzel sonuçlara vesile olacağını belirten Zeybekci, dış ticaret hacminde 35 milyar dolar hedefine nasıl ulaşacaklarını konuştuklarını ve görüşmede bütün alanlarda mutabık kaldıklarını anlattı.
İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARET HACMİ ARTACAK
İran Sanayi, Madenler ve Ticaret Bakanı Nematzade ise geçen yıl İran'da, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani liderliğinde hükümetin kurulmasından sonra Türkiye ve diğer ülkelerle iş birliği yapmaya çalıştıklarını söyledi. İki ülke arasındaki ticaretin İran'a uygulanan ambargo sebebiyle son yıllarda düştüğünü kaydeden Nematzade, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi bu çalıştaylarımızdan sonra arzu edilen seviyeye ulaşacak. Geçmişte yabancı yatırımcılar İran'da mülk edinemezdi, fakat bugünkü hükümet bir tasarı hazırlayıp meclise sundu ve bu yasalaşırsa bunun önü açılacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<