banner359

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 81 kişiye FETÖ soruşturması

22 Eylül 2016 Perşembe 16:57
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 81 kişiye FETÖ soruşturması
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından 81 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerde 32 kişinin görevden alındığını belirterek, "Soruşturmaları en iyi, en uygun şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Belediyenin müfettişleri bu konuda çalışmasını sürdürüyor" dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Büyükşehir Belediyesi’ndeki FETÖ soruşturmaları ve FETÖ’ye yönelik Bursa’da eğitim, sağlık ve yurt konusunda rant sağlanıp sağlanmadığını sordu. Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Altepe, "15 Temmuz gerçekten dünya tarihinin dönüm noktası. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir gece yarısı baskınıyla ele geçirilemeyeceğinin göstergesi oldu. Türk halkı da kahramanlığını gösterdi. Bu terör örgütüne hesabının sorulması, arkasında kimler varsa, hangi taşın arkasındaysa hesabının sorulması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi soruşturmalar konusunda avantajlı. Teftiş heyetimiz var. Soruşturmaları biz yapıyoruz. Belli ipuçları çıkarsa, son 3 yılda belli faaliyetlere katıldıysa, soruşturmalar kapsamında görevden alıyoruz. Kurumlardan bize dernek listesinden başka liste gelmedi. Bylock programını kullanan 2 kişi tespit edildi. Şu ana kadar 81 kişi hakkında soruşturma açıldı ve bu kişiler aktif görev yapmıyorlar. 32 kişi ise görevden tamamen alındı. FETÖ ile ilgili çalışmayı en iyi, en uygun şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Ekiplerimiz var. Diğer kurumlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Başkan Altepe, FETÖ’nün devlete sızmak isterken birinci hedefinin belediye olmadığını da kaydederek, "Bunlar TSK, adalete, yargıya, polise ve milli eğitime sızdılar. Belediyeler seçimle gelinen yerlerdir. Buralara girmek kolay değil. En son seçimde hiç bir istedikleri olmadı. Belediyeden bizden eleman talepleri bile olmadı. Görüşmesi bile yapılmadı. Bunların yaptığı okullar vardı. Devlete devredildi" diye konuştu.
CHP’li Erdal Aktuğ da, FETÖ’nün el konular yurtları, eğitim kurumlarıyla ilgili imar değişikliği isteyen kişilerin bazılarının tutuklu olduğunu, bunu geçmişte meclisten geçirdiklerini hatırlatarak, "Büyükşehirden yeni işbirliği, yardım talepleri gelirken dikkatli olmalıyız. Yeni bir 15 Temmuz’un olmayacağı garanti değil" diye konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<