Bursa darbeye karşı tek yürek

16 Temmuz 2019 Salı 10:39
Bursa darbeye karşı tek yürek

Bursa Valisi Yakup Canpolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere tüm kent protokolü ve 7’den 70’e binlerce Bursalı hain girişimin üçüncü yılında tek yürek olup, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi.

Bursa protokolünün şehitlik ziyaretleriyle başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri, Tayyare Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz 2016 tarihine ait fotoğraf sergisi açılışıyla devam etti. Vali Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın açılışını yaptığı sergide, üç yıl önce kalkışma gecesi yaşanan olaylar bir kez daha gözler önüne serildi. Sergi açılışının ardından binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ve Mehter Takımı'nın kahramanlık türküleri eşliğinde Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşünde buluştu. Türk Bayraklarıyla adeta gelincik bahçesini andıran Bursa Caddelerinde devam eden yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda adeta birlik mitingine dönüştü. Alanı dolduran binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla FETÖ terör örgütünü lanetledi. Kuran tilavetiyle başlayan etkinlikte 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere vatanın bağımsızlığı, birlik ve beraberlik için canları seve seve veren tüm şehitlere rahmet okundu. Mehter Takımının marşlarıyla coşku doruğa çıkarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Allah birliğimizi bozmasın

15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Milletin paralarıyla alınmış silahlarla devlet ele geçirilmeye çalışıldı ancak, güvenlik güçlerimizin, vatanını seven, milletin birliği ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekleri sayesinde, kalkışma bertaraf edildi. Biz 82 milyon nüfuslu, üç tarafı denizlerle çevrili, G20 ülkesi güçle bir ülkeyiz. Ne olursunuz her şeyi tartışalım, farklı konularda ayrışalım ama birlik, beraberlik kardeşlik noktasında ayrılığa düşmeyelim. Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz’da olduğu gibi ve her türlü terörle mücadelede olduğu gibi her zaman birliğimizi muhafaza edelim. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Etkinlikte dev ekranda gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yazıp, seslendirdiği ‘Ölümsüz Kahramanlar’ isimli şiirin klibi, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşma da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda büyük bir dikkatle dinledi.

banner380

Eşi benzeri görülmemiş ihanet

Bursa Valisi Yakup Canbolat da vatan, millet, bayrak sevdalılarının 15 Temmuz 2016’da demokrasi destanı yazdığını hatırlattı. 15 Temmuz’da Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir ihanetin yaşandığını ifade eden Canbolat, “Gözlerini kan bürümüş, kökleri dışarıda hain bir saldırıya maruz kaldık. 15 Temmuz gecesi umutlarımıza hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, bu milletin vergileriyle alınan tanklarımız, uçaklarımız, helikopterlerimiz ve silahlarımız kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmiştir. Milli mücadele yıllarında dahi bu millete yapılmamış alçaklık bu aziz millete reva görülmüştür. Hamdolsun ki Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle harekete geçen yüce milletimiz tankın, uçağın, tüfeğin karşına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiştir. Fetö terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe aziz milletimizin ölüme meydan okuyan kararlığıyla engellenmiş, karanlık gecenin sabahı aydınlığa çevrilmiştir” diye konuştu.

Usta oyuncu Ahmet Yenilmez’in 1071 Malazgirt'ten 15 Temmuz'a adlı tek kişilik oyunu da alanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<