Bursa depreme hazır

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Muhtemel Yıkıcı Bir Deprem Karşısında Bursa İçin Uygulamaya Alınacak Eylem Planının Hazır Olduğunu Açıkladı.

05 Şubat 2020 Çarşamba 12:04 2020-02-05 17:31:30
Bursa depreme hazır

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, muhtemel yıkıcı bir deprem karşısında Bursa için uygulamaya alınacak eylem planının hazır olduğunu açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin muhtemel deprem sonrası müdahale süreçleri, Başkan Alinur Aktaş liderliğinde yapılan toplantıyla ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşen ve bürokratların tam kadro katıldığı toplantıda, âfet koordinasyonu hakkında ilişkin planlama çalışmaları ile birimlerin görevleri konusunda yapılan hazırlıklar değerlendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, muhtemel âfet durumlarında gerçekleştirilecek faaliyetleri Bursa için sürekli diri tuttuklarını söyledi. 3 milyon 50 bin kişilik nüfusa sahip olduklarını, şehirde sıkıntılı binalar ile bölgelerin bulunduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Allah’a hamdolsun, 100-150 yıllık süreçte yıkıcı-öldürücü deprem yaşamadık. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Bir ânda Erzincan, Elazığ, Akhisar ve Kütahya’dan çıkabiliyor. İşin yeri ve zamanı belli değil. Bundan sonraki süreçte sağlam binalar yapmak zorunda olduğumuz gibi bugüne kadar yapılanlarla ilgili de mümkün olduğu kadar gerekli dönüşümü temin etmek lâzım” diye konuştu.

banner380

Elazığ’da başarılı sınav verdik

Başkan Alinur Aktaş, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde ‘devlet ve millet olarak’ başarılı sınav verdiklerini kaydetti. Âfet gerçekleşir gerçekleşmez Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan başkanlığında bir kriz merkezi oluşturduklarını söyleyen Başkan Aktaş, “Ardından ‘âcil ihtiyaçları içeren’ 3 tır malzemeyi hemen yola çıkardık” şeklinde konuştu. Depremin ardından Elazığ’da yerinde incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Öyle binalar var ki çizik yok. Bu tamamen inşaat tekniğiyle alakalı. Orada insanlara lazım olan; sıcak çorba, çay, yemek, katalitik soba, battaniye. Hamdolsun, acil ihtiyaçlar konusunda doğru tespitler yaptık. Burfaş ve itfaiyeden istifade ederek, destek ve katkı vermeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Muhammet Emin Tarım ile Jeofizik Mühendisi Hüseyin Murat Arabacı tarafından hazırlıklara ilişkin birer sunum yapıldı.

Son Güncelleme: 05.02.2020 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<