banner359

Bursa Kötü Gün Dostu Olduğunu Gösterdi

Bulgaristan Bulgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye ilk olarak yardımları ulaştıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ’ye teşekkür mektubu gönderdi. Akyol, Bursa ’nın kötü gün dostu olduğunu çok iyi gösterdiğini vurgul

27 Temmuz 2014 Pazar 15:53
Bursa Kötü Gün Dostu Olduğunu Gösterdi

Bulgaristan Bulgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye ilk olarak yardımları ulaştıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ’ye teşekkür mektubu gönderdi. Akyol, Bursa ’nın kötü gün dostu olduğunu çok iyi gösterdiğini vurguladı.
Bulgaristan ’ın kuzeydoğu bölgesinde 19 Haziran ’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye hemen 2 TIR yardım malzemesi ulaştırarak yaraların sarılmasına öncülük eden Bursu Büyükşehir Belediyesi ’ne bölgeden teşekkür yağıyor. Bulgaristan Bulgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol başta olmak üzere, Dolni Çiftlik Belediye Başkanı Borislav Natov, Sarıkovanlık Köyü muhtarı Halil İsmailov, Oborishte Köyü Muhtarı Seviye Salimova, BİZ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Menent Şukrieva ve Tunahan Dernek Başkanı Güner Hakkı gönderdikleri mektuplarla bölgeye gösterdiği hassasiyet nedeniyle Altepe ’ye teşekkür etti. Sel felaketinin ardından bölgeye ulaşan ilk belediyelerden biri olarak Bursa ’nın kötü gün dostu olduğunu en iyi şekilde gösterdiğini vurgulayan Akyol, “Bulgaristan dışından gönderilen ilk insanı yardım olan bu desteğiniz, doğal afetlerden en çok etkilenen Bulgaristan için Türkiye ’nin güvenilir bir dost olduğunu gösteren önemli bir örnek olmuştur” dedi.
Sel felaketinin hemen ardından başlayan ramazan ayında da bölgeye ilgisini bir an olsun kesmeyen Büyükşehir Belediyesi, Bulgaristan ’ın 3 şehir, 5 kasaba ve 18 köyünde toplam 2 bin 500 paket erzak dağıtımı yaptı. Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından Sofya, Şumen, Varna, Madan ve Smolen ’de verilen iftar yemeklerinin organizasyonunu üstlenen Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da soydaşları yalnız bırakmadı. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına bölgedeki çalışmaları organize eden Rıfat Yolu, RUMELİFED Başkanı Selim Yedikardeş ile birlikte Sofya ’daki iftar programı öncesinde Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin Bulgaristan ’da hayata geçirdiği çalışmalar ve ileriye dönük planlanan projeler görüşüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<