banner359

Bursa Valiliğinden yük taşımacılığı kararı

24 Mart 2022 Perşembe 09:42
Bursa Valiliğinden yük taşımacılığı kararı

Bursa Valiliği yayınladığı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararına göre uluslararası yük taşımacılığında araçlara yapılan dezenfeksiyon işleminin kaldırıldığını açıkladı.

Bursa Valiliği yayınladığı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı şu şekilde: Koronavirüs (Covid19) salgını sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin usul ve esaslar, salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda belirlenmektedir.

Sağlık Bakanlığının 22.03.2022 tarihli ve E39476629724.01.01 sayılı yazısında; "Uluslararası yük taşımacılığı kapsamında Türk ve yabancı uyruklu sürücülerin ülkemize girişçıkışlarına ve ülkemizden üçüncü ülkelere transit geçişlerine ilişkin usul ve esaslar ile ülkemize giriş yapan araçların dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmalarına dair İçişleri Bakanlığınca çıkarılan Genelge hükümlerinin, koronavirüs salgınının son dönemdeki seyri dikkate alınarak kaldırılması talep edilmektedir. Bu kapsamda;

İçişleri Bakanlığı'nın 08.05.2020 tarih 7784 sayılı ve 03.06.2020 tarih 8751 sayılı Genelgelerinin;

A. Türkiye'den Transit Geçecek Araçlar ve Şoförler başlıklı kısmının 2 nci maddesinin "Giriş yapan araçlar dezenfeksiyon işlemine tabi tutulacaktır. "

B. Türkiye'ye Giriş Yapacak Şoförler başlıklı kısmının 2 nci maddesinin "Ülkemize giriş yapan araçlar dezenfeksiyon işlemine tabi tutulacaktır."

C. RoRo Seferlerinde Uygulanacak Kurallar başlıklı kısmının 4 üncü maddesinin" "Ülkemize RoRo seferleri ile gelen tirlar şoförlerine teslim edilmeden önce şoför kabini başta olmak üzere araçların dezenfeksiyonu yapılacaktır. "

Hükümleri 23.03.2022 tarihinden itibaren uygulanmayacaktır.

Kaymakamlarımızca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan

verilmemesine karar verilmistir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<