banner359

Bursa’da Bilime Üç Boyutlu Bakış

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ’nde (BTM) oluşturulan planetaryum bölümü, BTM ziyaretçilerine bilimsel konularda 3 boyutlu film izleme şansı sunuyor.Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa ’da bilim ve teknolojiyle ilgilenen

15 Ağustos 2014 Cuma 10:56
Bursa’da Bilime Üç Boyutlu Bakış

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ’nde (BTM) oluşturulan planetaryum bölümü, BTM ziyaretçilerine bilimsel konularda 3 boyutlu film izleme şansı sunuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa ’da bilim ve teknolojiyle ilgilenen bireylerin teşvik edilmesi hedefiyle, ‘Başımıza İcat Çıkarın ’ fikrinden hareketle kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), bilimsel filmlerin 3 boyutlu olarak izlenebildiği ‘gezegenevi ’ olarak da bilinen planetaryum bölümüyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTM ’de oluşturulan planetaryumu gezerek, bilim ve teknolojideki gelişmelerin BTM ’de yakından izlendiğini söyledi.
“Gençlerimiz her şeyimiz, geleceğimizdir” diyen Başkan Altepe, eğitimin önemine dikkati çekerek, “Gençlerimizin en güzel şekilde kendilerini geliştirmeleri, bilgili, bilinçli, birikimli ve vizyon sahibi bir gençliğin oluşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda yaptığımız yatırımlardan en önemlisi de Bursa ’ya kazandırdığımız Bilim ve Teknoloji Merkezi ’mizdir. Burada gençlerimiz, okulda aldıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürme şansı buluyorlar” dedi.
Başkan Altepe, BTM ’nin gençlere fizik, mekanik ve bilimsel konularda çalışma yaparken kendilerini geliştirme fırsatı verdiğini de vurgulayarak, “Bilim merkezimiz her geçen gün gelişerek, büyüyerek çalışmalarına devam ediyor. Birer birer eksiklerimizi tamamlıyoruz. BTM ’nin en önemli bölümlerinden biri de bugüne kadar yapımı süren planetaryumdu ve artık bu bölümü de hizmete açtık” şeklinde konuştu.
BİLİMSEL EĞİTİM MEKANI
Planetaryumun yapişletdevret tarzıyla yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Sadece çocuklar ve gençler değil, 7 ’den 77 ’ye herkes planetaryumdan yararlanabiliyor. Bu bölüm, 3 boyutlu bir sinema salonu tarzında, gökkube şeklinde dizayn edilen bir sistem. Gökbilimi ve astronomi başta olmak üzere, tüm bilimsel alanlarda eğitim verilmek üzere yapılan 2 veya 3 boyutlu filmlerin izlendiği bir mekan oldu” şeklinde konuştu.
Planetaryumun tüm bilimsel konularda vatandaşları bilgilendireceğini kaydeden Başkan Altepe, tüm vatandaşları BTM ’ye davet etti. Başkan Altepe, planetaryumun ardından BTM bünyesindeki yaz kamplarına katılan öğrencilerle de bir araya geldi ve çocuklarla maket uçak yaparak yeteneğini sergiledi. Başkan Altepe, Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ’dan da BTM ’nin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<