Bursa'da Gece Yarısı Filistin'e Destek…

Bursa'nın Gürsu İlçesinde binlerce kişi teravih namazı öncesinde Filistin'e destek için yürüdü. İsrail'in uyguladığı zulme tepki gösteren Gürsulular akan kanın bir an önce durması için dua ettiler.İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Gürsu Temsilciliği tarafı

26 Temmuz 2014 Cumartesi 17:31
Bursa'da Gece Yarısı Filistin'e Destek…

Bursa'nın Gürsu İlçesinde binlerce kişi teravih namazı öncesinde Filistin'e destek için yürüdü. İsrail'in uyguladığı zulme tepki gösteren Gürsulular akan kanın bir an önce durması için dua ettiler.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Gürsu Temsilciliği tarafından organize edilen yürüyüşte binlerce kişi Filistin için bir araya geldi.
Şaşakaldım Parkı önünde başlayan yürüyüş Zafer Meydanı'na kadar sürdü. Pankart açıp sloganlar atan göstericiler İsrail yönetimini protesto etti. Tekbir getiren topluluk, "Müslüman uyuma, Filistin'e sahip çık", "Kahrolsun İsrail" diye bağırdı.
Yürüyüş yapanlara vatandaşlar da alkış ve sloganlarla destek verdi. Gürsuluların desteğinden dolayı memnun olduğunu söyleyen Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, "Böylesine büyük bir kalabalıkla toplanıp Filistinli'nin yanımızda olduğunu gösterdik. Nerede bir zulme uğrayanlar varsa Gürsu halkı onların yanındadır. Bu mübarek Ramazan ayında bu zulmü yapan siyonist İsrail'i lanetliyoruz. İnşallah bir gün bu zulüm bitecek" dedi.
İHH Gürsu Temsilcisi Ali Esgi de vatandaşlara destek için teşekkür ederek, "Biz onuruyla mücadele eden , zalimin karşısında her zaman dik duran bir sivil toplum kuruluşuyuz. Gürsulular olarak şu ana kadar Filistin için 30 bin lira yolladık. Her zaman Filistin halkının yanındayız. Daha önce Mavi Marmara saldırından on kişiyi şehit eden zalim İsrail bugün bunların sayısı arttırmak istiyor. Rabbim bizlere kendi rızasına uygun bir hayat yaşamayı nasip etsin. İnşallah zalim İsrail bir gün bu yaptıklarının cezasını çekecektir" şeklinde konuştu.
Sloganlar atan grup yürüşün ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<