Bursa'da gelir tespiti yaptırmayan 193 bin kişi var

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Eran Karaca, Bursa'da 193 bin kişinin gelir tespiti yaptırmadığını söyledi.

10 Ekim 2014 Cuma 13:28 2014-10-10 13:36:16
Bursa'da gelir tespiti yaptırmayan 193 bin kişi var

DOSABSİAD ve Peryön Güney Marmara Şubesi işbirliğiyle düzenlenen panele katılan SGK Bursa İl Müdürü Eran Karaca, torba yasasının sosyal güvenlik alanında getirdiği haklar hakkında bilgi verdi. Genel sağlık sigortası ile ilgili sıkıntılar yaşandığını ifade eden Karaca, Bursa'da gelir tespiti yaptırmayan 193 bin kişi olduğunu söyledi. Gelir tespiti yaptırmayan vatandaşların ya duymadığını ya da farkında olmadığını belirten Karaca, "Vatandaşlarda aman devlette kaydım olmasın zihniyeti var. Ama kimlik numarası olan ve Türkiye'de ikamet eden herkes bir şekilde kaydedilmiştir. SGK kurumuna müracaat edip, sosyal yardımlaşma vakıflarına gelir tespiti yaptırmaya gitmemiş ise, bunun gelirini biz asgari ücretin iki katından fazla kabul ediyoruz. Bu da şu anda 272 lira civarında bir prime tekabül ediyor. Vatandaş pek farkında değil, ama gelir tespiti için 6 ay süreleri var" diye konuştu.

banner380

Vatandaşın hastane veya bir kuruma gittiğinde bu borcun karşısına çıkacağına dikkat çeken Karaca, "Bu kanun çıkmadan önce tebligat gitmiş ise gelir tespiti yaptırmaları için bir aylık süreleri var. Bu bir aylık süre içerisinde gelir tespitlerini yaptırmamışlar ise biz en yükseğinden bunun tescilini yaptık. Daha sonra gelir tespiti yaptırmaya gidenlerin biz gelir tespiti yaptırdığı döneme kadar en yükseğinden primini kabul ediyorduk. Bu yasa ile birlikte bu kaldırıldı. Daha önce gelir tespiti yaptıranlar, gecikme zammı olsa bile, 1 Haziran tarihine kadar sadece ana parayı ödeyecek" diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 10.10.2014 13:36
Anahtar Kelimeler:
BursaGelirtestiSgkHizmet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<