banner359

Bursa’da Kafkas Rüzgarı

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanlığı, düzenlediği etkinlikle Bursa ’ya gelen 80 öğrenci Kafkas danslarında hünerlerini sergiledi.Osmangazi belediyesine bağlı Sukaypark tesislerinde gerçekleştirilen Etkinliğe Osmangazi belediye başkan yardımcısı İsmail Selimoğlu, ve

15 Ağustos 2014 Cuma 19:05
Bursa’da Kafkas Rüzgarı

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanlığı, düzenlediği etkinlikle Bursa ’ya gelen 80 öğrenci Kafkas danslarında hünerlerini sergiledi.
Osmangazi belediyesine bağlı Sukaypark tesislerinde gerçekleştirilen Etkinliğe Osmangazi belediye başkan yardımcısı İsmail Selimoğlu, ve çok sayıda izleyici katıldı. Adıgey, Kadardey Cumhuriyeti ve Nalçık ’tan gelen 80 öğrenci Kafkas havalarıyla beğeni kazandı. 9 gün boyunca süren kamp bünyesinde foklör, yöresel halk oyunları ve geziler gerçekleştirildi. Bursa valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Belediyesi ’nin destek sağladığı projeyle unutulmaya yüz tutmuş örf ve adetlerin yeniden canlandırılmasına, çocukların eğlenerek öğrenmesine, kardeşlik duygusunu ayakta tutulmasına özen gösterildi. Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç, "Bu projenin amacı, çocuklarımızı milli ve manevi duyguları yönünden zengin yetiştirmektir. Eğitim sisteminin gerekleri olarak Türkiye ’de şu anda çocuklarımız milli ve manevi duygularından yoksun kaldı. Tek hedefleri yüksek puan almak ve belirli Fakültelere girmek oldu. Ama iyi insan olmak bu hedeflerin dışında kaldı" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Bursa’da Kafkas Rüzgarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<