Bursa'da verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulunca...

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, otomobili uçuruma sürerek 23 yaşındaki eşinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulunca müebbet hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan 33 yaşındaki B.A. cezaevinden tedavi için İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

25 Aralık 2014 Perşembe 14:34 2014-12-25 14:36:39
Bursa'da verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulunca...

Olay, 2009 yılı Kasım ayında Mudanya'da meydana geldi. CHP eski il başkanı olan babası Hakan Aşlar'a ait eczanede çalışan B. A., 8 aylık çocukları Hakan'ı, babasının Bademli semtindeki evine bırakıp, eşi Esra ile birlikte balık yemek için Mudanya'nın Zeytinbağı Beldesine gitmek üzere yola çıktı. 16 HA 614 plakalı otomobil, iddiaya göre B.A.'ın direksiyonu kırması sonucu uçuruma yuvarlandı. Kazada hurdaya dönen araçta B.A. yaralandı, eşi Esra Aşlar ise hayatını kaybetti.

banner380

Kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde verdiği ifadede, yolda tartıştığı eşine sinirlenip birlikte ölmek için otomobili uçuruma yuvarladığını iddia eden B.A, hastanede süren tedavisinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen B.A'ya mahkeme heyeti, 12 Aralık 2011 tarihinde beraatine hükmetti.
Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraat kararını bozarak, sanığın 'kasten adam öldürmek' suçundan cezalandırılmasını istedi. Tekrar yargılanan sanık B.A.'ya mahkeme bu kez, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Karar duruşmasına katılmayan sanık B.A. bir hafta sonra ruh sağlığı için tedavi gördüğü özel klinikten çıkıp, adliyeye gelerek teslim oldu. Tutuklanan B.A. cezaevinden ruh sağlığı ile ilgili tedavi için İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. B.A.'nın ne kadar burada kalacağı ise tedavi sürecine bağlı olduğu kaydedildi.
Bu arada kararı temyize götüren sanık Avukatı Şerafettin Yavuz, oy çokluğuyla tutuklanan müvekkilinin tahliyesi için bir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı müracaat sonuçlanmadı.

Son Güncelleme: 25.12.2014 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<