Bursa’daki orman yangını kontrol altına alındı

11 Ağustos 2018 Cumartesi 17:43 2018-08-11 18:22:52
Bursa’daki orman yangını kontrol altına alındı

Bursa’da öğle saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Vali İzzettin Küçük, yanan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.

banner380

Bursa saat 12.30’da başlayan orman yangını kontrol altına alındı. 5 helikopter ve 1 uçağın katıldığı söndürme çalışmalarını kriz merkezinden ve havadan takip eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Yol kenarında başlayan yangın kozalaklar ve rüzgarın da etkisiyle diğer bölgelere sıçradı. Bölgemizdeki ve çevre illerden gelen ekipler müdahale etti. 6 helikopter ve 1 uçak ise havadan müdahale etti. Sivil savunma ekiplerimiz bölgedeki evlerin boşaltılması için gerekli çalışmayı yaptı. Yangın şu an itibariye kontrol altına alındı" diye konuştu.

Can kaybının yaşanmadığı yangında 2 evin çatısının yandığını belirten Küçük, "Büyük geçmiş olsun. Yanan ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi için hemen çalışma başlatacağız. Bize gelen ilk bilgiye göre yangın yol kenarında çıkmış. Daha sonra net bir bilgi paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Mudanya ilçesinin Göynüklü mevkiindeki orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Kısa sürede büyüyen ve geniş bir alana yayılan yangınla ilgili yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcılığı, yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü bildirdi.  

Son Güncelleme: 11.08.2018 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<