banner359

Bursa’dan Almanya’ya tepki

21 Mart 2017 Salı 19:17
Bursa’dan Almanya’ya tepki

Büyükşehir Belediye Meclisi, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan diplomatik miting krizinin ardından Darmstad ve Klumbach şehirleriyle olan kardeşlik ilişkilerini askıya aldı.

MHP Grubu tarafından yapılan kardeşlik ilişkilerinin dondurulmasına ilişkin öneri, Mart ayı ikinci oturumunda karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç yönetiminde toplanan meclis, rutin gündem maddelerini görüştü. Başkanvekili Ödünç’ün ‘Bursa ile Darmstad ve Klumbach belediyeleri arasındaki kardeşlik münasebetlerinin askıya alınmasına yönelik’ yaptığı oylama 1 ret oyuna karşılık kabul edildi.

Türkiye ile Almanya arasında ilk gerilimin 2016 yılında Sözde Ermeni Soykırımı’nın tanınmasıyla yaşandığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, ikinci olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütü üyelerinin bu ülkeye sığındığını ve iade edilmediklerini vurguladı. Son olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu kapsamında Almanya’nın Gaggenau bölgesinde yapacağı mitingin yasaklanmasıyla ikili ilişkilerin işin içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten Başkanvekili Ödünç, “Bu duruma sessiz kalamazdık. Bursa olarak elimizden geleni yaptık ve Darmstad ile Klumbach belediyeleriyle uzun yıllar süren kardeşlik anlaşmalarını askıya aldık” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<