banner359

Bursa’dan Batman’a bayram hediyesi

14 Haziran 2017 Çarşamba 12:46
Bursa’dan Batman’a bayram hediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Bursa-Batman Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında gıda, çocuklara yönelik kıyafet ve oyuncaklardan oluşan bir yardım TIR’ını bayram hediyesi olarak Batman’a gönderdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, doğudan batıya, kuzeyden güneye kardeşlik tesis edilmesi, tek yürek olunması ve yüreklerin toplu atması için bu tür kardeşlik projelerinin önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından terörden en fazla etkilenen 9 ile destek sağlanması ve doğu - batı illeri arasındaki kardeşliğin güçlenmesi hedefiyle geçtiğimiz yıl başlattığı Gönül Köprüsü projesi kapsamında Bursa da Batman ile kardeş olmuştu. Bursa ile Batman arasındaki gönül köprüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından Batman’ın Beşiri Belediyesi’ne midibüs gönderilmesi, ihtiyaç sahiplerine yardım malzemeleri ulaştırılması park ve sosyal donatı inşaatlarıyla kısa sürede oldukça güçlenmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde de Batmanlı kardeşlerini unutmadı. İçinde gıda, çocuklara yönelik giyecek ve oyuncakların bulunduğu 1 TIR yardım malzemesi bayram hediyesi olarak Batman’a gönderildi.

"Çocukların yüzleri gülecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte yardım TIR’ını Batman’a uğurladı. Türkiye’nin her türlü nimeti bünyesinde barındıran bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bu nimetlerin eşit şekilde herkese dağıtılması anlamında bu tür gönül köprülerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Doğudan batıya, kuzeyden güneye kardeşlik tesis edilmesi, tek yürek olunması ve yüreklerin toplu atması için bu tür kardeşlik projelerinin önemli olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Başbakanlığımızın himayelerinde başlatılan doğu batı kardeşlik köprüleri projesinde Batman ili de Bursa için önemli bir görev. Faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Parklar gibi fiziki imalatların yanında bölgeden gelen taleplerin karşılanması, vatandaşlarımızın, çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bugün de erzak ve çocuklara yönelik giyim ve oyuncaklardan oluşan bir TIR’ını bölgeye gönderiyoruz. Bayram öncesi Batmanlı çocuklarımızı mutlu etmek istiyoruz. Batman’a bayram hediyesi gönderiyoruz” dedi.

Bin yıllık kardeşlik

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da ecdadın bin yıldır hep mazlum ve mağdurun yanında olduğunu, Anadolu’nun da mazlumların sığınacağı bir liman olduğunu kaydetti. O ecdadın torunları olarak bugün de mazlum ve mağdurun yanında olmaya gayret ettiklerini ifade eden Torun, “Çevre ülkelerde yaşanan doğal felaketlerde Bursa’dan hemen yardım TIR’ı gönderdik. Suriye’deki mazlumlara yardımlarımız hala devam ediyor. Yurt içinde başlattığımız gönül köprüsü projesinde de Bursa ile Batman arasında gönül köprüsü kuruldu. Büyükşehir Belediyemiz bölgeye bugüne kadar önemli yardımlar iletti. Bayram öncesi de önemli bir yardım TIR’ını daha gönderiyoruz. Cuma günü de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Batman’da iftar programına katılacağız. Bu topraklarda bir yıldır yaşanan kardeşliği aynen yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ı Batman’a uğurlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<