banner359

Bursalılar "rabia Günü"nde Meydanlara İndi

Mısır ’da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümünde, Genç MemurSen öncülüğünde Bursalı vatandaşlar meydanlara indi.Mısır ’da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümünde, Türkiye genelin düzenlenen yürüyüşlere Bursa ’dan da destek geldi. Genç MemurSe

15 Ağustos 2014 Cuma 15:01
Bursalılar

Mısır ’da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümünde, Genç MemurSen öncülüğünde Bursalı vatandaşlar meydanlara indi.
Mısır ’da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümünde, Türkiye genelin düzenlenen yürüyüşlere Bursa ’dan da destek geldi. Genç MemurSen öncülüğünde, Genç MÜSİAD, Milli Türk Talebe Birliği, Genç İHH, Genç Birlik, Alperen Ocakları, AK Gençlik, Akıncılar Derneği gibi birçok kuruluşla beraber Orhangazi Parkı ’nda toplanan yaklaşık 500 kişi Cumhuriyet Caddesi ’nden Şehreküstü Meydanı ’na kadar yürüdü. Caddelerdeki vatandaşların da destek verdiği yürüyüşü bazı kişiler ise cep telefonları ile görüntüledi.
’14 Ağustos Dünya Rabia Günü ’ dolayısıyla Genç MemurSen öncülüğünde meydanlara inen vatandaşlar adına konuşan Memur Sen Bursa İl Temsilcisi ve EğitimBir Sen Şube Başkanı Numan Şeker, “Bugün baktığımızda dünyanın dört bir yanında akan kan Müslüman kanı. Şehit edilenler, öldürülenler ve katledilenler Müslüman. Ama bir Yahudi askeri esir alındığında, dünya siyonistleri ve ABD hemen Türkiye ’yi arayarak, esir alınan askerin serbest bırakılmasını istiyor. Bugün baktığımızda 1980 kişi Gazze ’de şehit edilmiş. Bunun 493 ’ü çocuk ve kadın. 470 bin insan evsiz kalmış. 43 cami yerle bir edilmiş. Dünyanın diğer mazlum coğrafyasına baktığımızda ise, Suriye ’de, Filistin ’de, Irak ’ta nereye bakarsak bakalım, öldürülen insanlar Müslüman. Biz hiçbir insanın burnunun kanamasını istemiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bunun için meydanlara iniyoruz” dedi.
Mazlumların sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan gelineceğini ifade eden Genç MemurSen Bursa İl Temsilcisi Emre Altuntaş ise, hazırlanan bildiriyi okudu. Şehreküstü Meydanı ’nda toplanan vatandaşlar okunan bildirinin ardından sessizce dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<