Bursa’nın değerleri Ahlat’ta tanıtıldı

25 Ağustos 2022 Perşembe 14:38
Bursa’nın değerleri Ahlat’ta tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümü nedeniyle Bitlis Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katılan BUSMEK, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’nın değerlerini tanıttı.

banner380

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kutlamaları, 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nın kurulduğu Çarho mevkiindeki Millet Bahçesi’nde yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten BUSMEK de alanda kurulan yörük çadırında ziyaretçileri ağırladı. Çadıra gelenlere, ipek kozasından nihai ürüne kadar olan süreç anlatıldı. Coğrafi işaretli Bursa İpeği’nin kültürel tanıtımı yapılırken, ayrıca BUSMEK’in ücretsiz eğitim faaliyetleri aktarıldı. İpek halı dokuma ve kozalardan ipek çekimi uygulamaları, ziyaretçiler tarafından dikkatle izlendi. Ayrıca çadırda, Bursa minyatürlerinden oluşan tablolar, çini, deri ve ipek ürünler sergilendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<