BUSKİ'den Su Tasarrufu Kitapçığı

.

24 Şubat 2015 Salı 17:09 2015-02-24 17:10:26
BUSKİ'den Su Tasarrufu Kitapçığı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu kitapçığı hazırladı. 

banner380
BUSKİ Genel Müdürlüğü, hazırladığı kitapçıkla halkı su tasarrufu konusunda bilgilendirecek. Kullanılabilir ve ihtiyaçları karşılamaya uygun su miktarının dünyadaki toplam su stoklarının ancak binde 25’ini oluşturduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Türkiye’nin ise kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı yaşayan bir ülke olduğunu vurguladı.
Suyun tasarruflu kullanılmasının dünya genelinde büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren Çetinavcı, “Yılda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 8 bin ile 10 bin metreküp olan ülkeler su zengini, 2 bin metreküpten az olanlar su azlığı çeken, bin metreküpten azı da su fakiri kabul edilmektedir. Türkiye, kişi başına ortalama bin 500 metreküp ile su azlığı çeken bir ülkedir. Suyun tasarruflu kullanımı, dünya genelinde büyük bir öneme sahip olmakla birlikte, su azlığı yaşayan ülkemizde çok daha büyük hassasiyet gerektiren bir husustur. Su israfının önüne geçilmesi ya da bir başka ifadeyle tasarruflu kullanımının teşviki için eğitim kurumları başta olmak üzere bütün toplum dinamiklerine görevler düşmektedir” diye konuştu.
Tasarruf kitapçığının BUSKİ Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi Müdürlüğü’nce hazırlandığına işaret eden Çetinavcı, kitapçığın Bursa ve ilçelerindeki ilköğretim okullarına dağıtımının yapılmaya başlandığını belirtti. Toplantı, seminer ve konferanslarda da kitapçığın dağıtılacağını vurgulayan Çetinavcı, su tasarrufunu yaygınlaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 24.02.2015 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<