banner359

Büyükşehir ile 2000 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

28 Ağustos 2017 Pazartesi 18:39
Büyükşehir ile 2000 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleninde bu yıl 17 ilçede belirlenen 2000 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, lider bir ülke için gençlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda belediye iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından organize edilen sünnet şenliği, 5. yılında Merinos Park’ta yapıldı. Bugüne dek yaklaşık 25 bin çocuğun sünnetini gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, çeşitli nedenlerle çocuklarını sünnet ettiremeyen ailelerin çocuklarının ilk mürüvvetlerinde yaşadıkları mutluluğa eşlik etti. Merinos Parkı’nda 17 ilçeden 2000 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı sünnet şöleni, Mevlid-i Şerif ile taçlandı. Büyükşehir Belediye Bandosu ile İstiklal Marşı’nın okunduğu şölende, Mehter Takımı da konser verdi. Çocukların aileleriyle birlikte katıldığı şölen, renkli görüntülere sahne oldu.

“Gençlerimiz geleceğimizdir”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2000 ailenin mürüvvetini görmenin sevincini paylaştığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediye’mizce bu şölen 5 yıldır gerçekleştiriliyor. Özellikle sosyal belediyecilik ve sosyal devlet olmanın gereği, halkımızın tüm sorunlarıyla ilgilenen ve halkımızı mutlu etmeye uğraşan bir belediye yönetimi olarak, okulların açılmasından hemen önce bu mutluluğu yaşıyoruz” diye konuştu.
Başkan Altepe, tüm Osmanlı coğrafyasındaki sünnet cemiyetlerine destek verdiklerini de söyleyerek, “5 yıl önce 800 kişiyle başladığımız bu sünnet şöleninde bu yıl 2000 çocuk, erkekliğe ilk adımını attı. Sünnet, Türk milletinin en önemli geleneklerinden biri… Ecdadımızdan bizlere kadar ulaşan bu geleneği Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlerimiz geleceğimiz, onlardan çok şey bekliyoruz” dedi.

“Yapacak çok işimiz var”
Gençlere büyük görev düştüğünü söyleyen Başkan Altepe, “Gençlerimizin bilinçli, birikimli, vizyon sahibi bir gençlik olmalarını istiyoruz. Gençlere yatırım yapıyoruz. Geleceğine, ecdadına, tarihine sahip çıkan bir gençlik… Geçmişiyle bağları olmayan milletler, köksüz bir ağaca benzer, bir rüzgarda savrulup giderler. İnşallah bizler, sonsuza kadar hizmet edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa’da yapılan çalışmalardan da örnekler verdiği konuşmasında, “Türkiye’nin hedefleri büyük. Son 15 yılda büyük bir mesafe kat ettik. Yapacak çok işimiz var. Sizlerin en güzel şekilde yetişmesi bizim temennimiz. İnşallah bundan sonra eğitim ve meslek hayatında da başarılarla dolu hizmetler yapan, lider insanlar olacaksınız. Bizler de bu konuda elimizden gelen desteği göstereceğiz. Çünkü bize de çok görev düşüyor, eğer Türkiye lider ülke olacaksa, bu işin lokomotifi de Bursa olacak, Bursalılar olacak” dedi.
Başkan Altepe, konuşmasının ardından sünnet olan çocuklara hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sünnet işleminin tamamen hastane ortamında gerçekleştirildiği şölene 17 ilçeden de yoğun katılım oldu. Çocukların sünnet kıyafetlerinin yanında diğer tüm ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<