banner359

Büyükşehir karla mücadeleye hazır

18 Aralık 2021 Cumartesi 10:50
Büyükşehir karla mücadeleye hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerle kara kışa karşı tüm tedbirlerini aldı. Bursa genelinde 123 araç, 75 ekip ve toplam 360 personelle ilk kar tanesinin düşmesiyle mücadele çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması için 24 saat kesintisiz karla mücadele hizmeti verecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezinin yanı sıra 17 ilçede de karla mücadele çalışmaları için tedbirlerini aldı. Belirlenen güzergahlar haricinde olan hastane ve otopark giriş çıkışları için de gerekli önlemler alınırken, karla mücadele için yapılan çalışmalar için iki vardiyada toplam 264 personel görev yapacak.

Şehir merkezinde; 21 adet çok amaçlı kar küreme aracı, 11 adet kürekli tuzlama kamyonu, 5 greyder, 3 loder, 5 JCB, 1 ekskavatör, 2 dozer, 1 treyler, 6 öncü araç olmak üzere toplam 55 kamyon ve iş makinesi ile yoğun bir karla mücadele çalışması yürütülecek. Bu çalışmalar sırasında destek personeliyle birlikte bir vardiyada 132 olmak üzere toplam 2 vardiyada 264 personel görev yapacak.

İlçelerde ise karla mücadele; 8 adet kar bıçaklı kamyon, 12 greyder, 6 loder, 6 JCB, 4 tuzlama kamyonu, 12 öncü araç olmak üzere toplam 48 iş makinesi ve araçta 95 personelle sürdürülecek. Yol İşleri Şube Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde toplam 123 kamyon ve iş makinası, 360 personel ile karla mücadele çalışmaları yürütülmüş olacak.

Ekip ve ekipman anlamında tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, Yol İşleri Şube Müdürlüğü ambarlarındaki 7 bin ton tuz ve 50 ton solüsyon stoğu ile sorunsuz bir kış geçirmeyi planlıyor.

Bu arada ekipler, sezonun ilk karla mücadele çalışmalarına da başladı. Osmangazi ilçesi Süleymaniye Mahallesi ile Nilüfer ilçesinin Üçpınar, Güngören ve Kadriye mahallelerinin kardan kapanan yolları Büyükşehir tarafından ulaşıma açıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<