Büyükşehir’den 1 yılda 672 bin okuyucuya hizmet

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalıların bilgiye ulaşmasını sağlamak için belediye bünyesindeki kütüphaneleri sürekli geliştirdiklerini, 2017 yılında 672 bin okuyucuya hizmet verdiklerini açıkladı.Bursa Valiliği ile Büyükşehir...

26 Mart 2018 Pazartesi 17:45 2018-03-26 18:05:10
Büyükşehir’den 1 yılda 672 bin okuyucuya hizmet

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalıların bilgiye ulaşmasını sağlamak için belediye bünyesindeki kütüphaneleri sürekli geliştirdiklerini, 2017 yılında 672 bin okuyucuya hizmet verdiklerini açıkladı.

Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 54. Kütüphane Haftası açılış töreni, İpekçilik Caddesi’nde bulunan İl Halk Kütüphanesi’nde yapıldı. Törene, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile davetliler katıldı. Kütüphanelerin birer bilgi ve kültür hazinesi olarak insanlığın gelişimine büyük katkılar sağladığını belirten Başkan Aktaş, 1 yılda 672 bin okuyucunun kitaplardan yararlanmasını sağladıklarını ifade etti. Sadece e-kitap uygulamasından bu yılın ilk 2 ayında 40 bin kişinin faydalandığını vurgulayan Başkan Aktaş, “7’den 70’e herkesin kullanabileceği nitelikli ortamlarda 83 bin 316 kitap, 16 bin 800 e-kitap ve 1500 oyuncak koleksiyonuyla hizmet veriyoruz” dedi.

Şehir Kütüphanesi çok yakında

banner380

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 29 bin kütüphanenin bulunduğuna dikkat çekti. Ortaya çıkan rakamın her 2750 kişiye bir kütüphanenin düştüğü anlamına geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Yapılan çalışmalarla kütüphanelerden yararlanma oranımız sürekli artıyor. Bizler de Bursalıların bilgiye kolayca ulaşmalarını sağlamak için bünyemizdeki kütüphaneleri sürekli geliştiriyoruz. Şu anda Şehir Kütüphanesi tadilatta. Buranın tamamlanması yönünde çalışmalarımızı hızlandırdık. Şehbenderler Konağı Kütüphanesi, Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi, Ali Paşa Oyuncak Kütüphanesi, Hanımlar Lokali Kütüphanesi, Hançerli Medresesi Kütüphanesi ve Gezici Kütüphane, hemşerilerimize hizmet vermeye devam ediyor” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Büyükşehir’e bağlı kütüphanelerde 4 bin kişinin aktif üyelik kaydının bulunduğunu söyledi. Ödünç verilen kitap sayısının 2017 yılı itibariyle 31 bin adet olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “2017 yılı başından bugüne kadar 67 okul ve 33 kuruma, 3194 adet kitap yardımı yaptık. Gemlik Paşa Konağı Kütüphanesi’nin kitap koleksiyonu yüzde 90 oranında tamamlandı. Görükle Gençlik Merkezi Kütüphanesi için koleksiyon seçimi yapıldı ve satın alma talebi oluşturuldu” şeklinde konuştu. Büyükşehir kütüphanelerinde Bursalıları sadece kitapla buluşturmadıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Atölye çalışmaları, masal okumaları, yazar söyleşileri, drama faaliyetleri, gençler için kişisel gelişim seminerleri, yarışmalar, kadınlar için eğitimler, ebeveynler için aile içi eğitim ve çocuk gelişimi eğitimleri gibi etkinliklerle kütüphanelerimizin yaşayan mekânlar olması için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.03.2018 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<